U Lučanima vanredna situacija, dve trećine opštine bez struje

1
583
Foto: RINA

LUČANI, GUČA – Na teritoriji opštine Lučani proglašena je vanredna situacija, jer je drugi dan zaredom dve trećine opštine bez struje.

Sneg je lomio grane i rastinje pored puta, koje je padalo na žice niskonaponske mreže i dalekovode.

Iz Elektrodistribucije Guča javljaju da se nadaju da će tokom dana uspeti da stabilizuju snabdevanje bar u Kotraži i Turicama, a dodatna bojazan nadležnih je mogućnost da u narednih nekoliko časova sela na većoj nadmorskoj visini ostanu i bez vode, dok više od 4.000 ljudi u ovom trenutku nema struje.

Na teritoriji opštine Lučani bez struje su Gornja i Donja Kravarica, Garab, Zeoke, Turice, Dljin, sela Lučani, Lisice, Negrišori, Rtare, Kaona, Kotraža, Vučkovica, Dučalovići i brojna druga dragačevska sela i zaseoci.

Prema podacima Elektrodistribucije u Čačku koja pokriva Moravički okrug, u lučanskoj opštini je 70 trafostanica bez napona.

Izvor: RTS

Prethodni članakSmanjuje se broj pacijenata na kovid odeljenju, dva smrtna ishoda u poslednja 24 sata
Sledeći članakČistka SNS funkcionera do kraja godine, na udaru predsednik Skupštine, pomoćnici gradonačelnika, direktori…

1 KOMENTAR

  1. Kad se u leto sedi u pecenjari onda se po snegu rekonstruise mreza. Ovo je samo pokazatelj dugogodisnjeg nemara i javasluka u malim mestima od strane celnika EPS-a…

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here