U Mršincima izgrađena dečja igraonica, uskoro stiže i savremeni ultrazvučni aparat

2
1104

ČAČAK – U Mršincima je izgrađena dečja igraonica sa teretanom na otvorenom i završeno je asfaltiranje dela saobraćajnice u centru sela.

Na zahtev Grada Čačka, novac za saobraćajnicu u iznosu od 8,3 miliona dinara opredelila je Vlada RS preko preduzeća “Putevi Srbije“.

Ova saobraćajnica veoma je značajna za desetak porodica čija se domaćinstva tu nalaze, jer su konačno dobili asfalt, ivičnjake i atmosfersku kanalizaciju, ali ne samo za njih, već i za ostale meštane, jer je ovo put kroz centar sela. Igralište nije namenjeno samo najmlađima, iako je prvenstveno zbog njih pravljeno i obećali smo im da će biti instalirano još sprava koje su nam tražili, ali na njemu mogu da se relaksiraju i stariji, jer je urađena i teretana na otvorenom – izjavio je Todorović.

Prema njegovim rečima, ukupno je u centar Mršinaca investirano oko 10 miliona dinara. Iz budžeta Grada je za igralište izdvojeno 1,7 milion dinara. Gradonačelnik Čačka najavio je i značajno ulaganje u ambulantu u tom selu.

Veoma brzo, već u narednih nekoliko nedelja, zahvaljujući našim privrednicima, pre svega vlasniku “Hizne“, ambulanta u ovom selu dobiće jedan od najsavremenijih ultrazvučnih aparata, koji će pomoći meštanima svih okolnih sela da u narednom periodu dijagnostičke preglede obavljaju u Mršincima, da ne moraju da odlaze u Dom zdravlja u Čačak. Takve uslove ima retko koja ambulanta na seoskom području – rekao je Todorović, ističući da će se ulaganja u ovu mesnu zajednicu, ali i u Slatinu nastaviti.

Izvor: Morava info

Prethodni članakKolike su dnevnice za branje malina i borovnica ove sezone?
Sledeći članakUhapšen razbojnik koji je opljačkao radnicu prodavnice u Čačku

2 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here