U nedelju svirka za očuvanje parka u Velikoj koloniji

0
406

ČAČAK – Inicijativni odbor građana “Velika kolonija“ oglasio se saopštenjem povodom najnovijih inforamacija u vezi sa najavom gradnje zgrade na zelenoj površini u ovom čačanskom naselju.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Inicijativni odbor građana “Velika kolonija“ obaveštava javnost da je gradskoj upravi za urbanizam predat zahtev za izmenu plana generalne regulacije Centar u Čačku. Zahtevom se traži da se na katastarskim parcelama 3577/2, 3577/3 i 3577/4, KO Čačak (park u Velikoj Koloniji kod igrališta FK Sloboda), koje su obuhvaćene navedenim urbanističkim planom promeni namena sa stanovanja visokih gustina, kako je planom predviđeno, na uređenu zelenu površinu, što je ova površina poslednjih 70 godina. Preko 1.000 naših sugrađana su svojim potpisima podržali očuvanje parka.

Prilikom sastanka sa gradskim rukovodstvom, nam je sugerisano da je za izmenu plana potrebno da prođe rok od minimalno dve godine od njegovog usvajanja, pa nam je predloženo da sačekamo dok taj rok ne prođe. Uvidom u zakon (Zakon o planiranju i izgradnji) i ostale propise koji obrađuje ovu oblast, zaključili smo da ne postoji nikakav zakonski rok koji ovo propisuje i da je urbanistički plan moguće izmeniti i samo jedan dan nakon njegovog usvajanja.

Da li zaista pravne službe gradske uprave ne poznaju dovoljno zakon iz ove oblasti ili se gradsko rukovodstvo stavilo u službu investitora koji „pogušćuju“ stanovanje u gradu na uštrb preostalog zelenila?

Takođe želimo da obavestimo javnost da će u nedelju 23. februara u 14 časova u parku u Velikoj koloniji, biti organizovana svirka za očuvanje ove zelene površine. Molimo sve zainteresovane sugrađane da nas svojim prisustvom podrže. Dođite na svirku za očuvanje parka!

Inicijativni odbor građana “Velika kolonija“

Prethodni članakPrivredni sud u Čačku dobio novog sudiju
Sledeći članakDelovi dva čačanska sela šest dana će biti više sati bez struje

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here