U Srbiji za 24 sata 51 novozaraženi virusom, Kon kaže da situacija “nije tako loša“

0
710
Foto: Profimedia

U Republici Srbiji su do 18 časova 22. marta 2020. godine registrovana ukupno 222 potvrđena slučaja Kovid-19. Od poslednjeg izveštaja do 18 časova testirani su uzorci 61 osobe od kojih je 34 pozitivno i 27 negativno.

Za poslednja 24 sata u Srbiji je registrovana 51 novozaražena osoba.

Epidemiolog Predrag Kon je rekao i da su se kineski stručnjaci već uključili u rad sa domaćim lekarima i Kriznim štabom.

Danas su održani sastanci s kineskim ekspertima, nastavljamo kasnije, videćemo kakvi su njihovi podaci, šta je najkorisnije da se radi – kazao je Kon i dodao da su se Kinezi „vrlo povoljno izjasnili o svim merama koje je Vlada Srbije preduzela i zahvalili na pozivu“.

Kon je rekao i da mere Vlade daju rezultate i da će oni „tek da se vide“.

Svaki dan je težak, ali ovo je borba za svaki dan. Danas smo izgubili jedan, ali svaki dan u kome ne gubimo život je pobeda – naglasio je.

Kazao je da „situacija nije tako loša“.

Voleo bih da je bolje, ali nije tako loše. Nemamo takav eksponencijalni rast koji bi bio da nisu preduzete ove mere, one su jako korisne što se epidemije tiče, ali ljudi gunđaju i nisu zadovoljni – rekao je Kon.

Izvor: Morava info

Prethodni članakJoš jedan pacijent hospitalizovan na infektivnom odeljenju, sada ih je devetoro
Sledeći članakDr Luković: Nije isključeno da će više desetina Čačana koji su u izolaciji morati da budu upućeni na bolničko lečenje

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here