Učenici škole u Zablaću poklon namenjen učiteljici i nastavnici preusmerili za bolesnog druga

2
1688

ČAČAK – Učenici IV/2 Osnovne škole “Vladislav Petković Dis” iz Zablača kod Čačka, novac namenjen za poklon učiteljici i nastavnici engleskog povodom 8. marta – Međunarodnog dana žena, odličili su da daju u humanitarne svrhe.

Osamnaestoro učenika IV/2 škole u Zablaću nijednog trenutka se nije kolebalo da prikupljeni novac treba dati za lečenje nekadašnjeg đaka te škole Luke Rakonjca, koji boluje od sarkoma kostiju.

Razmišljali smo šta bismo mogli da poklonimo učiteljini i nastavnici engleskog za 8. mart, pa smo shvatili da je ipak bolje da skupimo novac za nekog kome je to stvarno potrebno – rekla je učenica IV/2 Natalija Jovanović, od koje je ideja potekla.

Ovo nije prva akcija kojoj su se učenici odeljenja IV/2 odazvali.

Mislim da smo dosta pomogli. Novac skupljamo, tako što se dogovorimo koliko bi to bilo i onda svu učestvujemo – istakla je Jovanović.

Ovo je lepa ideja. Umesto da pomognemo nekim materijalnim predmetom, odlučili smo se na ovaj način – izjavio je učenik IV/2 Filip Parezanović.

Kada je u pitanju pomoć za nekog odmah smo složni i odmah se dogovorimo šta ćemo uraditi. Kada je reč o predlogu za pomoć Luki, odmah smo se složili. Lično mislim da je predlog lep i da treba da budemo humani – rekla je učenica IV/2 Natalija Ćurčić.

Umesto poklona, učiteljica Biljana Vujadinović i nastavnica engleskog Jelena Ružičić dobile su cvet i pisma zahvalnosti od učenika.

Drago mi je da su humani, da se kod njih malih razvija osećaj empatije prema drugima i jako sam srećna ako sam bar jednim malim delićem učestvovala u tom nekom njihovom vaspitanju i uticala na taj osećaj koji imaju – rekla je Vujadinović.

Odeljenje IV/2 koje je pokrenulo ovu priču sada, samo je iskoristila ovaj ženski praznik kao povod za humanitarnu akciju u kojoj je cela škola od januara. Mislim da deca osećaju i te kako energiju svih nas koji ih učimo i vaspitavamo i svojih drugova iz razreda iz ostalih odeljenja. Čini mi se da je ovo nešto najlepše što sam u svojoj karijeri doživela do sada – istakla je Ružičić.

U humanitarnim akcijama do sada je za lečenje Luke Rakonjca prikupljeno blizu 3 miliona dinara.

Trenutno se nalazi na klinici u Moskvi, gde je primio dve terapije koje su pozitivno uticale na njegovo zdravstveno stanje.

Da bi nastavio sa lečenjem potrebno je još novca.

Svi koji su u mogućnosti mogu pomoći slanjem SMS poruke: Upišimo 779 i pošaljimo SMS na 3030; iz Švajcarske: Upišimo human779 i pošaljimo SMS na 455.

Takođe, može se pomoći i uplatom na dinarski račun: 160-6000000042984-10, kao i na devizni račun: 160600000004301223

IBAN: RS35160600000004301223; SWIFT/BIC: DBDBRSBG.

Izvor: MNA

Prethodni članakPostao hit na internetu prilikom uključenja u program ekipe RTS iz Čačka (VIDEO)
Sledeći članakJuniori Borca bez šansi protiv Crvene zvezde u Brogradu

2 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here