Učitelj i đaci iz OŠ “Tanasko Rajić“ osvojili treće mesto na konkursu “Pokrenimo našu decu“

1
852

ČAČAK – Učitelj Osnovne škole “Tanasko Rajić” iz Čačka Rajko Pavlović i njegovo odeljenje IV-1, osvojili su treće mesto na konkursu “Pokrenimo našu decu“, u organizaciji Akva Vive (Aqua Viva).

U saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Srpskim savezom profesora fizičkog vaspitanja i sporta, Akva Viva već četvrtu godinu uspešno podstiče i organizuje dodatnu svakodnevnu petnaestominutnu fizičku aktivnost za učenike od prvog do četvrtog razreda.

Cilj programa jeste prevencija lošeg držanja, deformiteta kičme, gojaznosti i neaktivnog životnog stila kod dece.

Pavlović je ocenio je da je u doba digitalne zabave kada su deca manje fizički aktivna važno ukazati na neophodnost igre i fizičke aktivnosti.

Zato se moji učenici i ja trudimo da u našoj školi animiramo i druge đake i učitelje da vežbaju. Posebno smo srećni, jer je sada i zvanično da smo pravi ambasadori aktivnog školskog dana – rekao je Pavlović.

Ukupno je nagrađeno 36 odeljenja. Prvo mesto pripalo je odeljenju I-2 i učiteljici Gordana Janevska iz Osnovne škole “Dimitrije Todorović Kaplar“ u Knjaževcu, dok su drugi učenici III-3 i učiteljica Zorica Davidović iz paraćinske OŠ “Đura Jakšić“.

Izvor: MNA

Prethodni članakKrivična prijava, ne i pritvor za M. M. (38), koji je sa sekirom uleteo u čačanski kafić
Sledeći članakBisenić: Sebični interesi opozicije koja zagovara bojkot, odgovornost prebacuju na građane

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here