Ćlanovi Udruženja gluvih i nagluvih iz Čačka drugi na festivalu drame i pantomime

0
294

ČAČAK – Članovi Međuopštinskog udruženja gluvih i nagluvih (MUGN) iz Čačka osvojili su srebrni pehar, odnosno drugo mesto u Kosovskoj Mitrovici gde je održan 43. Festival kulturno-umetničkog stvaralaštva gluvih i nagluvih Srbije u oblasti Dramsko-pantomimskih ostvarenja i Modernih igara.

Čačani su se na festivalu, koji je održan proteklog vikenda, predstavnici Dramsko-pantomimskim ostvarenjem pod nazivom „Ko je ukrao ribu“ u režiji amatera Jelenka Mandića.

Pored režiranja, Mandić je i učestvovao u pantomimi sa još četiri člana ovog Udruženja, Željkom Jevtovićem, Ivanom Jevremovićem, Danijelom Jevremović i Jelenom Jovanović.

Predsednica MUGN u Čačku Zorica Petković, izjavila je da je konkurencija bila izuzetno jaka, jer su učestvovale grupe iz devet gradova Srbije, koje su uglavnom spremali glumci profesionalci.

Prvo mesto na ovom Festivalu, pripalo je Beogradu, a treće Nišu.

Grad domaćin se maksimalno potrudio da dobro organizuje ovaj Festival, dočeka i ugosti sve ekipe koje su učestvovale. Čačani su sa sobom, pored pehara, poneli i lepa sećanja iz Kosovske Mitrovice – navela je Petković.

Festival je održan u organizaciji Saveza gluvih i nagluvih Srbije, a uz finansijsku podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja-Sektora za zaštitu osoba sa invaliditetom.

Izvor: MNA

Prethodni članakCestograditelj i Putograditelj
Sledeći članakUsporen saobraćaj zbog radova na putevima ka Mrčajevcima i Užicu

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here