Ugostiteljskim objektima u Čačku produžen rad vikendom

0
762

ČAČAK – Radno vreme restorana, kafana, pabova, bifea, barova, picerija, pečenjara, pivnica, objekat brze hrane… na području Čačka, biće moguće u vremenu od 06.00 do 24.00 časa, stoji u nacrtu odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata.

Petkom i subotom, uoči i na dan državnog praznika određenog zakonom, ovi ugostiteljski objekti mogu da rade do 1:30 sati narednog dana, što je pola sada duže nego do sada.

Ugostiteljski objekti koji se nalaze u stambenim zgradama kolektivnog stanovanja, osim u ulicama Župana Stracimira, Gradsko šetalište i Kuželjeva, mogu da rade od 6 do 23 časa, a petkom i subotom do ponoći.

Na dan 31. decembra, 1, 2. i 13. januara ugostiteljski objekti mogu utvrditi duže radno vreme od radnog vremena propisanog ovom odlukom.

Radno vreme ugostiteljskih objekata na železničkoj i autobuskoj stanici, u okviru benzinskih pumpi, kao i ketering objekata je neprekidno.

Isto važi i za ugostiteljske objekte za smeštaj.

Novčanom kaznom od 150.000 dinara kazniće se za prekršaj pravno lice ako na ulazu u ugostiteljski objekat ili na drugom vidnom mestu ne istakne radno vreme ugostiteljskog objekta koje je usaglašeno sa ovom odlukom ili se ne pridržava propisanog radnog vremena.

Kazna za odgovorno lice u pravnom licu, kao i za fizičko lice je 25.000, dok se preduzetnik može kazniti u visini od 75.000 dinara.

Izvor: MNA

Prethodni članakPrezentacija visokoškolskih ustanova na manifestaciji “Indeks 2020“
Sledeći članakObradović pozvao vojsku i policiju da izvrše puč

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here