Ukinuto rešenje o proglašenju zaraženog područja od afričke kuge svinja

0
123

ČAČAK – Rešenjem Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprave za veterinu od 1. jula 2024. godine, ukida se rešenje o proglašenju zaraženog i ugroženog područja od zarazne bolesti afričke kuge svinja na teritoriji Raškog, Moravičkog i Šumadijskog upravno okruga.

Da podsetimo, 24. aprila je, zbog pojave zarazne bolesti AKS u dva domaćinstva u Tavniku, resorno ministarstvo donelo rešenje o proglašenju zaraženog područja, koje je obuhvatalo sela Tavnik i Bresnica, dok su za ugroženo područje proglašena naseljena mesta Obrva, Miločaj, Cvetke, Lađevci, Mrsać, Bapsko Polje, Bečanj, Mrčajevci, Katrga, Bumbarevo Brdo, Žunje i Guncati.

  • S obzirom da su na navedenom području sprovedene sve propisane mere za rano otkrivanje, dijagnostiku sprečavanje širenja, suzbijanja i iskorenjivanja zarazne bolesti afričke kuge svinja, a na osnovu završnog izveštaja, konstatovano je da ne postoje dalji razlozi za primenu propisanih mera, pa je doneto rešenje o ukidanju rešenja o proglašenju zaraženog i ugroženog područja od zarazne bolesti afričke kuge svinja – izjavio je koordinator aktivnosti na suzbijanju zarazne bolesti AKS za grad Čačak Aleksandar Maksimović.

Izvor: Morava info

Prethodni članakRapisan konkurs za upis u Dom učenika srednjih škola
Sledeći članakPutovanje kroz Biblioteku u organizaciji škole stranih jezika “Blackbird“

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here