Ulaganje u putnu infrastrukturu i fudbalske klubove u Mojsinju i Donjoj Trepči

8
553

ČAČAK – Gradonačelnik Čačka Milun Todorović danas je sa saradnicima posetio mesne zajednice Mojsinje i Donju Trepču.

Fudbalskom klubu Morava iz Mojsinja je od Sportskog saveza grada Čačka danas dodeljena kosačica, kako bi na što kvalitetniji način mogli da održavaju sportski teren.

  • Najveći izazov u Mojsinju jeste dovođenje rzavske vode do svih domaćinstava, jer je sada samo ima jedan deo ovog sela. Na dobrom smo putu da taj projekat, kojim se niko nije bavio, završimo, jer je urađena javna nabaka za te radove, čija je vrednost 14 miliona dinara, dok će građani učestvovati samo 15 odsto u odnosu na sumu koju Grad investira. Počela je rekonstrukcija većeg dela Doma kulture i planu je zamena devastiranog krova na prostorijama Mesne zajednice, tako da će centar sela biti potpuno rekonstruisan – rekao je Todorović.

U Donjoj Trepči završeno je asfaltiranje takozvanog puta za Vasiljeviće, u dužini od oko 800 metara. Vrednost ove investicije je iznosila oko šest miliona dinara, što je na zahtev Grada Čačka finansirala Vlada RS.

  • Planiramo da uradimo još oko četiri kilometra saobraćajnica u ovom selu, na različitim lokacijama, nakon čega ovde više neće biti makadamskih puteva, što i jeste želja meštana. Lokalna samouprava je u velikoj meri ulagala i u Donju i u Gornju Trepču, tako je 2018. godine dobijena rzavska voda, dok sada radimo na projektu za kanalizacionu mrežu. Kada je putna infrstruktura u pitanju, upravo se u Gornjoj Trepči asfaltira jedna deonica puta, veoma značajna, koja je u samom centru Atomske banje Gornja Trepča – rekao je zamenik gradonačelnika Vladan Milić.

Predsednik Saveta MZ Donja Trepča Drago Bogićević naglasio je da novi asfalt u velikoj meri olakšava građanima život u selu, u kome je, kako je istakao veliki broj dece i mladih bračnih parova, čija je želja da ostanu da žive u Donjoj Trepči.

Izvor: Kabinet gradonačelnika Čačka

Prethodni članakPočelo asfaltiranje saobraćajnice od Gornjeg Milanovca do auto-puta “Miloš Veliki“
Sledeći članakKolo pre kraja prvenstva Borac 1926 plasirao se u Prvu ligu Srbije

8 KOMENTARA

  1. Zašto se ovoliko ulaže u fudbal po selima kada za 3,4 godine neće biti ovih klubova? Ima i ostalih sportova u Čačku, gde je njima novac?

  2. Ponavljam 650 miliona evra kroz budzet potrosio za 12 godina i hvali se sa kikirik investicijama, majstore gde je zavrsio taj silni novac svaki put u Cacku je mogao biti pozlacen!

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here