Ulica Nikole Lunjevice uskoro dobija novi izgled

0
415

GORNJI MILANOVAC – U Gornjem Milanovcu u toku su dugo najavljivani radovi na rehabilitaciji ulice Nikole Lunjevice u dužini od 1.193 metra, gde se pored menjanja kompletne kolovozne konstrukcije, radi se i kišna i fekalna kanalizacija, trotoar, kao i ulična rasveta.

Predsednik opštine Dejan Kovačević obilazeći danas radove, izjavio je da ova ulica nikada nije rekonstruisana u ovom obimu koji se trenutno radi.

Uvek smo imali problem s površinskim vodama, zbog nedostatka kišne kanalizacije, pa se nadam da ćemo uspeti sve probleme meštana da rešimo s ovom sveobuhvatnom rekonstrukcijom. Takođe, ovaj put je put koji je najkraći do banje Gornja Trepča, koja je poslednjih godina postala posećena turistička destinacija, pa se nadam da ćemo posle završetka ove ulice imati i mnogo više turista koji će prolaziti kroz naš kraj i koji će koristiti ovaj put kao alternativni put za Banju Trepču – rekao je Kovačević.

Vrednost radova je više od 82 miliona dinara, a izvođač je „AR Gradnja“ d.o.o Beograd.

Poslovođa gradilišta Staniša Jokić rekao je da je zadovoljan dinamikom radova, koji trenutno obuhvataju atmosfersku i fekalnu kanalizacionu mrežu, počev od Ulice Braće Aleksić.

Atmosferska kanalizacija na ovom delu se izvodi od PVC cevi fi500, a fekalna fi315. Planirano je da radovi traju tri meseca, a veoma sam zadovoljan trenutnom dinamikom – rekao je Jokić.

Opština Gornji Milanovac velika sredstva ulaže u razvoj infrastrukture.

Samo ovde godine, izdvojeno je više od 400 miliona dinara za asfaltiranje lokalnih i nekategorisanih puteva, a taj trend će se nastaviti i u budućnosti, s tendencijom permanentnog povećanja ulaganja, kažu nadležni.

Izvor: MNA

Prethodni članakNeško Milovanović nije više poverenik SNS u Lučanima
Sledeći članakZavršena kaligrafska radionica “Na početku beše reč“ (FOTO)

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here