Ulica pored bolnice zvanično dobila ime po dr Blagojeviću, još neke saobraćajnice promenile naziv

9
2380
Foto: Morava info

ČAČAK – Komisija za određivanje naziva ulica grada Čačka donela je odluku da pojedine ulice na teritoriji grada dobiju nove nazive.

Ovom odlukom stvorili su se formalni uslovi da saobraćajnica koja počinje od Ulice dr Dragiše Mišovića i izlazi na Ulicu Radenka Janjića dobije ime po doktoru Slobodanu Blagojeviću, koji je krajem decembra prošle godine preminuo od posledica kovid infekcije.

Nova obilazna saobraćajnica pored crkve u Konjevićima poneće ime Radonje Golubovića Goluba, koji je otvorio i bio dugogodišnji rukovodilac Carinske ispostave u Čačku.

Trnava je dobila četiri nove ulice: Vrtlarsku, Ilindansku, Baštovansku i Strugarsku.

Kako se navodi u zvaničnoj odluci, predlog za nazive ulica po dr Slobodanu Blagojeviću i Radonji Goluboviću podneo je gradonačelnik Čačka Milun Todorović, dok je Mesna zajednica Trnava dala predloge za preimenovanje saobraćajnica u tom mestu.

Izvor: Morava info

Prethodni članakĐorđe Pejak dobio najveći broj glasova i izabran u Izvršni odbor Stonoteniskog saveza
Sledeći članakOpredeljeno 3,6 miliona za sanaciju i radove na crkvama u Ljubiću, Goričanima i Ostri

9 KOMENTARA

  1. Dzaba ulica
    24. новембра 2021. at 20:52
    Dzaba ulica, trebaju nam zivoti, gradonacelnice! Trebaju nam najmiliji koje izgubismo, roditelji, braca, sestre, deca…

    E sada da vam nešto kažem „Džaba ulica“. Ako vam trebaju životi,nemojte se žaliti gradonačelniku za to, jer gradonačelnik vam je dovoljno omogućio da sačuvate svoje živote. Omogućeno vam je da se vakcinišete, pa vi izvolite, kako želite. Ako vam je život mio i drag onda pravac po vakcinu. Ja sam primio dve doze Sinofarma i za sada je sve kako treba, a radim terenski posao i svakodnevno sam u kontaktu sa velikim brojem ljudi i najviše zbog toga sam primio vakcine,a i treću dozu ću primiti kada bude vreme. Nisam imao nikakve nuspojave i sve je ok za sada. I zato vam još jednom kažem, da ne bi gubili najmilije, recite svima njima da se što pre vakcinišu da bi sačuvali svoje živote i živote najdražih osoba. Veliki pozdrav

    • Kad pričaš o “tom Golubu” bi trebalo da stojiš mirno, konjino neotesana! Da si iz ovog grada znao bi ko je bio Golub! To ste vi, stari Čačani, koji pod “staro” podrazumevate od kad su vam se dede skotrljale iz …… materina ovde kod nas pa nama iz Ljubića, Konjevića i okoline pričate o starini. Starija kruška mog pradede od celih vaših čačanskih dinastija.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here