Umesto zatvora, nasilniku iz Zablaća sud izrekao meru obaveznog lečenja

8
1612

ČAČAK – Sudija Osnovnog suda u Čačku Darko Marković, uvažio je mišljenje veštaka medicinske struke i okrivljenom Goranu V. (32), koji je prošle godine brutalno pretukao suprugu Nikoliju (31) umesto kazne zatvora, izrekao meru obaveznog lečenja u ustanovi zatvorenog tipa.

Goran V. će pod nadzorom lekara i od ocene psihologa i psihijatara zavisi koliko će u ustanovi biti zadržan. Goran V. ovom merom nije oslobođen, već on ide u zatvorsku bolnicu na lečenje.

Šokirana sam ovakvom odlukom suda, ne znam šta bih vam rekla… – rekla je Nikolija vidno iznemirena nakon suđenja, na kojem se danas prvi put pojavila.

Goran je krajem avgusta prošle godine Nikoliju sa kojom ima četvoro dece zverski pretukao nanevši joj teške telesne povrede, a nasilje je izvršio i prema majci Stoji koja je pokušala od batina da zaštiti snaju. Sud nije uvažio zahtev da se obavi dodatno medicinsko veštačenje, što je odbrana okrivljenog i očekivala.

Kao branilac okrivljenog sam iskazao da predlog izricanja mere bezbednosti obaveznog psihijatrijskog lečenja mog klijenta, koji je podnela tužiteljka na kraju glavnog pretresa, ukazuje da nije iskreno verovala u sve predloge u toku postupka, već je morala da prihvati činjenice koje su utvrđene u krivičnom postupku. Pritom, ne mislim da je ovo moja pobeda ni poraz OJT već da je to jedini zakoniti put kada se u toku postupka utvrdi da je okrivljeni izvršio krivično delo u stanju neuračunljivosti. Veštaci su detaljno objasnili koji osećaji prema njegovoj supruzi utiču na njegovu neuračunljivost – kazao je advokat okrivljenog Ivan Čvrkić.

Nikolija V. je u više navrata javno isticala svu golgotu kroz koju je prošla i naglasila da smatra da muž nasilnik nije bio duševno neuračunjiv u trenutku izvršenja krivičnog dela za koje se tereti.

Izvor: Kurir

Prethodni članakUhapšen 23-godišnji Čačanin zbog posedovanja 27 paketića marihuane
Sledeći članakUdružili se Dveri i Zavetnici: Blok protiv sankcija Rusiji

8 KOMENTARA

 1. Zašto niste objavili da je Odluka suda po žalbi potvrđena i pravnosnazna. Tek toliko o zakonitosti Odluke. Ubuduće se uzdrzite od pompeznih i nepravilnih naslova dok prethodno od struke nemate saznanje o pravnoj mogućnosti donošenja Odluke.

 2. Ako je bio u stanju neuracunljivosti kako ne gadja svojom glavom u zid nego izlomi zenu?
  A i mnogi drugi “ neuracunljivi“ bi postali mnogo uračunljiviji da je ovaj bizgov dobio 20 godina robije…
  Moraju se povecati donji limiti kazni, da za ovakva dela minimum bude 20 god, svi bi malo vise razmisljali pre dela, a ne posle kao bili „neuracunljivi“.

 3. Sudija očigledno nije obrazovan dovoljno, da shvati stanje uračunljivosti. Taj je išao svesno na to da ženu ubije batinama, imao je svest o mogućim posledicama, i trebalo mu je suditi za pokušaj ubistva.
  Sledeće prilike će pokušaj da realizuje. Kad se to desi, džaba će javnost da se priseća ko je zločinca pogrešno procenio.
  Sramota za sud!

 4. Ni Č od Časnog Suda!!!Momentalna Smena Sudije.Ako ovaj MANIJAK nije za Zatvor od minimum 20godina,onda ni Sudija ne treba da bude u Sudu. SRAM VAS BILO!!!

 5. Ja ne znam da li ljudi uopšte znaju kakav je pakao u bolničkom zatvoru u CZ-u. Leglo narkomana i ludaka sa uverenjem. Bolje mu je u zatvoru 100 puta…

 6. Casni sude,zasto ga niste pustili na slobodu pa da lepo uzme noz i zavrsi pricu kao ovaj manijak iz Atenice.
  Kako vas nije sramota .Da li imate trunke svesti i savesti kada donosite presudu.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here