Unuk Borčeve košarkaške legende niže pobede na teniskim terenima

0
995

ČAČAK – Da “iver ne pada daleko od klade” potvrđuje i primer mladog tenisera Vuka Rađenovića koji je danas (petak) izborio finale na ETA turniru koji se održava na terenima TK Sloboda u Čačku.

Veliki talenat: Vuk Rađenović

Četrnaestogodišnji Vuk je unuk Borčeve košarkaške legende Mirka Drobnjaka, ali su mama Jelena i ujak Ivan Drobnjak u sportskim vodama. Ivan je izuzetan košarkaški trener.

Rađenović je, ne baš po idealnom vremenu, bio bolji u polufinalu turnira od Aleksandra Daskalovića koji takođe ima korene u Srbiji, a živi u Britaniji. Rezultat 2:0 (7:6; 6:4).

Ove godine bio sam prvi u Vinkovcima. Evo, sad sam u finalu u Čačku. Rivali solidni, ali ni ja nisam bio na potrebnom nivou. Nadam se da ću u finalu biti na visini zadatka i osvojiti prvo mesto. Visoka temperatura će biti veliki rival i protivniku i meni – ističe Rađenović.

Nakon turnira u Čačku sledi još jedan izazov.

Da, na terenima TK Partizan očekuje nas državno prvenstvo. Nadam se polufinalnim ili finalnim borbama. Trener David Judin i klub u kom treniram, Gazela, to od mene očekuju.

Vuk nam kaže da pored tenisa voli košarku, što nije slučajno.

Tačno je, ali ljubav ka tenisu je orgomna. Moj uzor je Novak Đoković. Inače, u košarci navijam za Partizan i Voriorse koji su izgubili u NBA finalu, pa nisam baš najsrećniji. Kad sam u Čačku volim da gledam utakmice košarkaša Borca.

Finale ETA turnira počinje u subotu u 10 sati. Vukov rival je drugi nosilac na turniru Austrijanac Luis Pinter.

Izvor: kablarnet.rs

Prethodni članakIzmena u redu vožnje na pojedinim linijama čačanskog “Autoprevoza“
Sledeći članakJovica Arsić odlazi iz Borca, menja ga Čačanin

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here