Uprava Borca: Obezbedićemo novac i igrati Prvu ligu

8
1122

ČAČAK – Borac iz Čačka je prošle sezone u poslednjem kolu obezbedio opstanak u Prvoj ligi Srbije, ali je sasvim neizvesno hoće li uspeti da ispuni sve potrebne zahteve iz licencnog sistema da bi započeo novu sezonu koja startuje 3. avgusta.

U klubu kraj Morave negiraju da imaju bilo kakve veze sa gašenjem Prova i formiranjem novog kluba FK Borac 1926 na njihovoj adresi u Čačku i najavili su da će uspeti da obezbede novac kako bi započeli ligu.

Odlukom Odbora za Hitna pitanja FS Srbije svaki klub Prve lige Srbije mora da ima 50 odsto igrača pod profesionalnim ugovorom. Međutim, Borac ima novu-staru zabranu registrovanja igrača zato što samo na osnovu poslednje odluke Disciplinske kimisije FSS od 6. juna 2019. na ime dugovanja 27 igrača i jednom treneru duguje 10.813.207 dinara i 184.751 evra.

Suma od 276.390 evra ili 32.614.020 dinara samo po ovoj odluci rešenih sporova nije sama po sebi velika kad ne bi postojala i druga potraživanja. Pogotovo prema državi na ime neplaćenih poreza, komunalnih usluga za koje, bar neki upućeni Čačani tvrde, treba da se plati 1,5 miliona evra.

Odlazak prvo u amaterski rang, pa gašenje kluba koji je iznedrio mnogo asova u prošlosti, precrtalo bi dugove i ostavilo silne igrače bez zarađenih plata, a državu takođe bez novca. Međutim, direktor kluba Ivan Stevanović veruje da će u narednim danima naći rešenje i neće dozvoliti da neki „FK Borac 1926“ bude naslednik samo da bi neko pobegao od obaveza da se dugovi plate.

Čini se da je predlog Zajednice Superlige koji podržava FS Srbije o delimičnoj privatizaciji u fudbalu jedino rešenje za kakvo-takvo raščišćavanje situacije u našem fudbalu. Da se Borac iz Čačka ne bi u nekoj zonskoj ligi priključio centrima i klubovima kao što su Jagodina, Sloboda iz Užica ili Novi Pazar (treća liga).

Izvor: Večernje novosti

Prethodni članakZavod za javno zdravlje: Zanemarljivo zagađenje Lupnjače i Morave (GRAFIKA)
Sledeći članakSamoodbrana

8 KOMENTARA

 1. Voleo bih da vidim ove što kukaju kako je tragedija i sramota da Borac ide u niži rang šta će da kažu klub ode u stečaj pa niko ne može da se naplati. Ej bre, ovce! Nude igračima pola duga. Ako to ne prihvate niko neće ništa dobiti jer se Borac gasi. Kapira li to iko. Ili su se svi uhvatili toga da mora da se plati šta se duguje itd itd. Naravno da mora, ali odakle. Nema para rođaci. To je problem.

 2. Debilcine glupe vi sve treba da platite drzavi a ovi sto su krali ne. Samo promene ime i cao sve u redu. Kakav smo to narod neka i oni postuju zakon i plate st duguju

 3. I treća liga je lepa a dosta jeftinija.Netreba se rasipati narodnim novcem iz budzeta.Ima dosta prečih stvari koje treba uraditi u gradu i po selima.

 4. Toliki su radnici u ovoj zemlji ostali bez posla, bez zaarađenih primanja, godina staža, uplaćenog penzionog osiguranja, a sad treba da se sažalim na sudbinu 29 duduka što su deset puta šutnuli loptu u Borci, pa neće da prihvate 10.000 evra nego hoće 20.000. Evo srce mi se cepa zbog njih. Ja im ne bi dao ni dinara pa makar se Borac takmičio u osmoj ligi. Ustvari treba da se proglasi stečaj, pa od beton lige. Dugovi se brišu, lešinari ostaju bez procenata i mirna Bačka. Napred Borac. Vlade, uz tebe smo. Isplivaćete. Ne dajte se lešinarima!!!

 5. Čekaj čekaj i Andreju V. je neko nekada ukrao LK i radio neko pranje preko poreskih rajeva.
  Postali ste smesni, recite jasmo i glasno da zelite da se otarosite starih dugova jer tako zeli MK.
  Malo vas bvrine javno mnjenje jer nije bas sve na prodaju…
  Ima nekih stvari koje ljudima nesto znace….

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here