Uručene subvencije za samozapošljavanje i stručnu praksu

0
701

ČAČAK – Gradonačelnik Čačka Milun Todorović uručio je danas u sali Skupštine grada odluke o dodeli sredstava za samozapošljavanje i sprovođenju mera stručne prakse za 42 osobe, koje su obezbeđene sredstvima Grada Čačka i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Grad Čačak je u 2023. godini za realizaciju mera aktivne politike zapošljavanja izdvojio ukupno osam miliona dinara, od čega za stručnu praksu tri miliona, a za subvencije za samozapošljavanje pet miliona dinara. Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je u tekućoj godini odobrilo sredstva u iznosu od 4.900.000 dinara za subvenciju za samozapošljavanje, tako da ukupna sredstava u 2023. godini za realizaciju ove mere iznose 9.900.000 dinara – rekao je gradonačelnik Todorović.

Stručnu praksu radi obavljanja pripravničkog staža, odnosno sticanja uslova za polaganje stručnog ispita započeće deset osoba kod deset poslodavca, a subvencija za samozapošljavanje dodeljena je za 32 osobe.

Gradonačelnik Todorović je zahvalio svim poslodavcima koji će omogućiti nezaposlenima obavljanje pripravničkog staža i čestitao onima koji su dobili subvenciju za samozapošljavanje, poželevši uspeh u radu.

Prethodni članakUdruženje paraplegičara Čačka pobednik Republičkih sportskih igara
Sledeći članakČačak 3×3 osvojio turnir Otvorenog prvenstva Srbije u basketu

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here