Uselili se u kuću bivšeg biznismena u Ostri, a komšije mislili da su najamni radnici

0
1673
Foto: Denis Čeković/ Kurir

ČAČAK – Obijanje kuće nekadašnjeg beogradskog biznismena u čačanskom selu Ostra danas su potvrdili iz Policijske uprave u Čačku, čiji službenici su juče na licu mesta zatekli provalnike.

Prema kazivanju komšija na imanju Beograđanina V.K. poslednjih nekoliko dana primećeni su mlađi muškarac i žena koji su tu boravili bez znanja vlasnika kuće. Meštani tvrde da su oni sivim fordom dolazili ujutro a odlazili popodne, da se nisu krili već su se najopuštenije kretali, čak su i auto parkirali u dvorištu ispred kuće koja se nalazi uz glavnu seosku saobraćajnicu.

Po prijavi sedamdesejednogodišnjeg lica iz Ostre da mu dve osobe obijaju kuću u ovom mestu, pripadnici Policijske uprave u Čačku su izašli na lice mesta. Tamo su zatekli dvoje tridesetdevetogišnjaka kako pokušavaju da obiju kuću. Obe osobe su privedene u Policijsku upravu gde je obavljen razgovor sa njima. Protiv njih će u redovnom postupku biti podnete krivične prijave pod sumnjom da su počinili krivično delo teška krađa u pokušaju – rekla je Bojana Kovačević, PR PU u Čačku.

Razlog zašto ranije nisu reagovali na upad u imanje, komšije navode da im muškarac i žena nisu delovali kao provalnici, jer su se sasvim opušteno kretali dvorištem i kućom, pa su pomislili da ih je vlasnik kuće unajmio da mu urede dvorište pred njegov dolazak na odmor. Komšije su im se čak javljale, misleći da su najamni radnici.

Kako su istakli meštani, desetak dana su se gostili u kući, a najbizarnija stvar u celom slučaju je što su uspeli svojim postupcima da razbiju sumnje komšiluka da su bilo kakvi provalnici, već ekipa ljudi koja sređuje vlasnicima unutrašnjost kuće. Ipak, jedna stvar ih je odala.

Juče dok sam prolazio seoskim putem, ponovo sam ih video. Mlađi muškarac je bio napolju i nosio je ka tremu nekakvu crnu vreću. Uljudno mi se javio, i pitao me „jel došao komšija“ misleći na vlasnika kuće. Odmah sam posumnjao da nešto nije u redu. Pozvao sam vlasnika kuće u Beograd, na šta je on zgranuto kazao da nikog nije poslao da mu sređuje imanje – kazuje jedan drugi meštanin Ostre.

Inače, u kući decenijama niko ne živi, a vlasnik V.K. je sa porodicom pretežno koristi u letnjem periodu. V.K. je kuću dobio u nasledstvo od oca, koji je rođen u ovom selu.

Izvor: Kurir

Prethodni članakMijatović: Odlična energija mladih igrača, možemo na njih da računamo
Sledeći članakObradović: Nova vlast ne sme da zavisi ni od koga van Srbije, posebno ne od Zapada

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here