Uskoro rekonstrukcija Norveške kuće u Gornjem Milanovcu

0
822
Foto: Wikipedia.org/ Darko Zizovic

GORNJI MILANOVAC – Članovi Opštinskog veća Gornjeg Milanovca usvojili su Program razvoja turizma te opštine, u koji i spada rekonstrukcija Kuće norveško-srpskog prijateljstva, kolokvijalno nazvane Norveška kuča.

Plan razvoja turizma u naredne četiri godine biće sproveden kroz nekoliko akcionih planova među kojima je i izgradnja Srpsko-vikinškog avantura parka kod Kuće srpsko-norveškog prijateljstva.

  • Na predlog Turističke organizacije i direktorke Nevene Obradović, došli smo na ideju da uradimo jedan Srpsko-vikinški park sa obeležjima jedne i druge države. Mi smo već imali pred Komisijom za planove jednu raspravu, Komisija za planove je dala neke svoje primedbe na projekat, tako da će projektanti to sada izmeniti. U pitanju je klasičan “avantura park“ kao što imate na Zlatiboru i mnogim drugim destinacijama. Park će se nalaziti uz samu Kuću srpsko-norveškog prijateljstva, u planu je da se preuredi šuma i da se prilagodi deci da mogu tu da se igraju – izjavio je predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević.

On je rekao i da će uskoro biti raspisana i Javna nabavka za projekat rekonstrukcije Kuće srpsko-norveškog prijateljstva. Projekat je, kako naglašava, od velikog značaja za dva naroda i postoji obećanje od strane Ministarstva kulture Republike Srbije da će ga podržati.

  • Plan je da se izvrši kompletna rekonstrukcija Kuće srpsko-norveškog prijateljstva, a ujedno i izgradi Srpsko-vikinški avantura park, čime će ovaj deo grada postati još atraktivniji za domaće i strane turiste – istakao je prvi čoveg Gornjeg Milanovca.

Izvor: Morava info

Prethodni članakPoraz kadeta Mladosti od Mege
Sledeći članakPobeda Poleta u gostima

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here