Usvojen rebalans gradskog budžeta, kasa punija za 158 miliona

3
522
Foto: Arhivska fotografija

ČAČAK – Osnovnom odlukom o budžetu Grada Čačka za 2021. godinu predviđen je iznos od 4,79 milijardi dinara. Skupština Grada je tokom jučerašnjeg zasedanja usvojila odluku o rebalansu budžeta, kojim su ta sredstva uvećana za 158 miliona dinara.

Kako je naglašeno, rebalans je urađen isključivo zbog važnih investicija koje se očekuju u Čačku.

Rebalansom je za rekultivaciju nesanitarne deponije u Prelićima predviđeno 74 miliona dinara. Povećana su sredstva i za zaštitu životne sredine, kao i za funkcionisanje ustanova kulture i nove kulturne sadržaje, a za TOČ je odvojeno 64 miliona dinara, koji će biti opredeljeni za razvoj turizma u Ovčar Banji. Republika Srpska je u gradsku kasu uplatila četiri miliona dinara za završetak izgradnje crkve patrijarha srpskog Irineja u Vidovi.

Budžet za poljoprivredu, koji je iznosio 45 miliona dinara uvećan je za 5,4 miliona, zbog, kako je istaknuto, nikad većeg interesovanja domaćih poljoprivrednih proizvođača za subvencije.

Čačanskoj privredi je 10 miliona dinara isplaćeno u januaru, a rebalansom se za domaće privrednike odvaja još devet miliona dinara. Budžet NTP-a je sa 15 uvećan na 20,4 miliona dinara.

Rebalansom su osnovnom obrazovanju omogućene blage korekcije u zadatim okvirima, pre svega za prevoz dece, a budžet je uvećan za 4,3 miliona dinara.

Povećanje sredstava odnosi se i na Kancelariju za mlade, podrške merama populacione politike, socijalnu, dečiju i zdravstvenu zaštitu, borbu protiv virusa korona, ali i za unapređenje sportskih aktivnosti.

Grad je rebalansom opredelio dodatna sredstva za predškolske ustanove, pa je PU “Radost“ obezbeđeno još 6,8 miliona dinara namenjenih za letovanje više od 2.000 mališana, za besplatan boravak u odmaralištu “Ovčar“ za čačanske vukovace, korisnike Centra za pružanje usluga socijalne zaštite „Zračak“, ŠOSO “1. novembar“, kao za besplatno letovanje svih zaposlenih koji su radili u kovid sistemu.

Novac od poreza na zarade je za tekuću godinu projektovan na 1,7 milijardi dinara, a aktuelni indikatori pokazuju da će biti veći od dve milijarde dinara, na šta su, prema rečima predstavnika lokalne vlasti, uticali porasti zarada i broja zaposlenih.

Ove godine, Grad vraća 70 miliona dinara kredita, a novog zaduženja nije bilo. Odobrena kreditna sredstva biće korišćena za izgradnju sale za kontaktne sportove, izgradnju vrtića u Zablaću, kao i za rekultivaciju deponije.

Istaknuto je da se na računu Grada Čačka nalazi 301 milion dinara.

Izvor: Morava info

Prethodni članakVečeras promocija knjige Boška Obradovića “Promena sistema“
Sledeći članakTokom prošle godine 10.356 smrti povezanih sa koronom, 65 odsto imalo pridružene bolesti

3 KOMENTARA

    • Vidi samo koliko je otislo za tvoje socijalne potrebe,pa škodica koliko košta?Po nekoj računici samo na tebe je otislo oko 4300€ za tvoje kuckanje po portalima i 14000 € za polovnu Škodu. 18 300 € minimum koliko se zna i to kad se pretvori u dinarčiće dođe 2 141 100..te pare su mogle da odu nekom za pomoć, Toliko o tvom poštenju gospodine socijalni parazitu

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here