Uveden policijski čas, zabrana kretanja od 20 do pet sati ujutru

3
816

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da je Vlada Srbije donela odluku da je od sutra ujutro od 10 sati apsolutno zabranjen izlazak licima starijim od 65 godina u urbanim sredinama, a u seoskim sredinama – zabranjen je izlazak licima starijim od 70 godina.

Od sutra od 20 do 5 sati sati ujutro uvodi se zabrana kretanja svim licima, a to znači da niko ne može da bude na ulici, sem organa na zadatku i onih koji imaju radnu obavezu u trećoj smeni, dodao je.

Ovo uvodimo da bismo sprečili širenje virusa – istakao je Vučić.

Mi hoćemo vas da zaštitimo, ništa više od toga, rekao je Vučić na konferenciji održanoj posle sednice Vlade, obraćajući se penzionerima.

Naveo je da će se organizovati sve lokalne samouprave i da će pokušati do svih domova da dođu, preko mladih ljudi. Najavio je da će se otvoriti i specijalni supermarketi za penzionere nedeljom ujutro između 4 i 7 sati kad nema nikog na ulici, po posebnim pravilima, da će im biti obezbeđena maska i razmak između njih, dodao je.

Vojska Srbije će preuzeti sve granične prelaze, bolnice, migrantske centre.

Vučić je rekao da je Srbija molila naše građane koji žive u inostranstvu da ne dolaze, ali da je oko 45.000 njih došlo u dva dana.

Od 7.607 kontrolisanih lica, 5.954 je policija pronašla kod kuće i oni su bili u izolaciji, čak 1.653 nije pronađeno kod kuće. Ja sada pitam je li moguće da je neko toliko neodgovoran, da se tako ponaša – naveo je Vučić.

Dodao je da će kazne biti veoma oštre.

Izvor: Morava info

Prethodni članakZaštitne maske stigle u čačanske apoteke, objašnjeno zašto im je cena paprena
Sledeći članakVučić: Čačak među četiri najugroženija grada u Srbiji

3 KOMENTARA

  1. Odluka o zabrani ljudima preko 65 da iizadjuju na ulicu je diskriminatorska..Udaraju po nemocnima,jer nisu u stanjju da uvedu potpunu zabranu kretanja za sve,osim za one koji idu na posao.U kojoj to jos drzavi na svetu se zabranjuje kretanje starijima.Ni u jednoj.

  2. Sad je kasno.Doktorka iz zavoda za javno zdravlje koja je zaražena na proslavi rođendana posle toga je išla tri dana u Medicinsku školu, predaje stručni predmet.Tada još nije znala da je zaražena.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here