Uzeta zemlja sa groba u Trbušanima u kojem su sahranjeni ruski vojnici

0
358
Foto: MNA/Telemark

ČAČAK – Povodom međunarodne memorijalne akcije “Put sećanja“, koju je Ministarstvo odbrane Rusije pokrenulo u čast 75. godišnjice pobede u Velikom otadžbinskom ratu, sa groba u Trbušanima gde je sahranjeno 35 crvenoarmejacа, iskopana je zemlja koja će u specijalnim vrećicama biti poslata u Rusiju.

Zemlja sa grobova sovjetskih vojnika biće poslata u Moskvu i pohranjena u hram koji se gradi u okviru ovog projekta.

Drugi sekretar ambasade Rusije u Srbiji Aleksej Cibulin, kaže da se zemlja uzima iz svih zemalja gde su poginuli ruski vojnici.

To je dobra prilika da se pamte naši heroji. Mnogi ljudi su dali svoje živote kako bismo mogli da živimo u miru – istakao je Cibulin.

Pomoćnik gradonačelnika Čačka Vladan Milić, kaže da je ovaj događaj izuzetno značaja, dodajući da bi mlađim naraštajima trebalo da pričamo kako je Srbije učestvovala u oslobodilačkim ratovima sa saveznicima.

Čačak ima odlične veze sa Rusijom na planu kulture, privrede, poljoprivrede. Ovo je još jedan znak proširenja saradnje sa Rusijom i znak da Rusi cene Srbiju i Čačka. U Čačku se nalazi nekoliko spomenika koji su podignuti na mestima gde su sahranjeni ruski vojici – naveo je Milić.

Na prostoru Srbije zemlja će biti uzeta sa 14 grobalja.

Izvor: MNA

Prethodni članakPredstavljanje nove zbirke “Dete“ Živorada Nedeljkovića
Sledeći članakInspekcija upozorila upravnike zgrada da dostave programe održavanja stambenih objekata

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here