Vanredna situacija zbog požara na regionalnoj deponiji “Duboko“ kod Užica

0
521
Foto: Ilustracija

Zbog požara na deponiji “Duboko“ kod Užica proglašena je vanredna situacija.

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović je prilikom obilaska deponije rekla da zbog nepristupačnosti terena i vremenskih prilika nije lako gašenje vatre.

  • Želela sam da dođem ovde da se na licu mesta uverim da sve se dobro odvija i funkcioniše, da imamo dovoljno mehanizacije. Mi svakako moramo da radimo brže i da saniramo ovu situaciju što pre, a onda da krenemo u radove da regionalni centar “Duboko“ Užice napokon dobije svoj evropski i svetski standard i da bude najmodernija deponija u ovom delu Srbije – rekla je ona.

Istakla je da Vlada Srbije radi na tome da što pre modernizuje regionalne i reciklažne centre širom Srbije i da je “Duboko“ kod Užica jedan od centara koji je prioritet, ali je i najkompleksniji.

  • Ovde su problemi stabilizacija terena, kosine, Turski potok ispod deponije, dakle samo telo deponije i sve to iziskuje veoma obimne radove. Vlada Srbije je odlučila da ulaže, a sanacija ove deponije će koštati 30 miliona evra – navela je ministarka.

Napomenula je da deponiju “Duboko“ koriste skoro dva okruga i upravo je zato i problematična, pošto sve vreme, iz sata u sat, prima otpad iz devet opština. Prema njenim rečima to predstavlja problem, jer i kada se izabere izvođač i krene da se radi, deponija će i dalje biti aktivna.

Izvor: Tanjug

Prethodni članakRuska stranka skuplja potpise za lokalne izbore u Čačku
Sledeći članakŠta je i zbog čega u Srbiji poskupelo, a šta pojeftinilo od 1. maja?

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here