“Velika kolonija“: Gradsko rukovodstvo odugovlačenjem ide naruku investitoru

2
447

ČAČAK – Inicijativni odbor građana “Velika kolonija“ oglasio se saopštenjem povodom status kvo situacije u rešavanju problema izgradnje zgrade na zelenoj površini u ovom čačanskom naselju.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Želimo da obavestimo javnost da je prilikom sastanka članova Inicijativnog odbora građana “Velika kolonija“ sa gradonačelnikom, koji je održan 3. februara zaključeno da očuvanje parka nije samo interes Velike kolonije već i interes Grada.

Tada je dogovoreno da gradsko rukovodstvo stupi u kontakt sa predstavnicima investitora, koji planiraju izgradnju stambene zgrade u Velikoj koloniji, i da im predloži da katastarsku parcelu 3577/2, koja se nalazi u parku, zamene za neku od ponuđenih katastarskih parcela koje se nalaze u vlasništvu Grada.

Tada je gradonačelnik predložio, sa čim smo se svi složili, da nakon što Grad ostvari vlasništvo na svim katastarskim parcelama u parku, na tom mestu uredi javni gradski park koji bi bio na korist i zadovoljstvo svim Čačanima.

Takođe, na sastanku sa gradonačelnikom je dogovoreno da se sledeći sastanak na kome ćemo dobiti nove informacije održi za sedam dana.

Kako do novog sastanka nije došlo i pored našeg insistiranja na njemu (nakon više poziva rečeno nam je da ćemo biti obavešteni), a kako je investitor daleko odmakao u proceduri dobijanja građevinske dozvole, nalazimo da gradsko rukovodstvo svojim oklevanjem i odugovlačenjem dogovorenih aktivnosti ne pomaže građanima, koji se bore za zaštitu parka, već ide naruku investitorima koji žele da betoniraju još ovo malo preostalog zelenila u Gradu.

Inicijativni odbor građana “Velika kolonija“

Prethodni članakSNS: Besmisleni izgovori Saveza za Srbiju za siguran izborni neuspeh
Sledeći članakKompanija “Sloboda“ raspisala konkurs za zapošljavanje kandidata sa visokom stručnom spremom

2 KOMENTARA

  1. Ti isti „investitori“ su u ulici Svetog save ljudima bukvalno opljackali i srusili sve sto su kucili citav zivot, na foru, fals papire i korumpirane sudije

    Nadlezni iz uprave grada reagovali kad je vec sve bilo gotovo … Oprobani sistem naravno

    Javna je tajna kome ta dva investitora peru lovu. Nista novo

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here