Veliki uspeh čačanskih balerina u Beču

1
780

ČAČAK – Na internacionalnom baletskom takmičenju “Vienna fest dance“, održanom 23. februara u Beču, mlađe članice baletskog studija Doma kulture FORCE, koji vodi nastavnica klasičnog baleta i koreograf Ivana Dunjić, osvojile su dva prva i jedno drugo mesto.

Bilo je to najveće takmičenje do sada na ovom organizacionom nivou, održavalo se uporedo na tri scene, u tri plesne i uzrasne kategorije, a učestvovalo je oko 3.000 takmičara iz 20 evropskih zemalja (Italije, Slovenije, Mađarske, Rumunije, Rusije, Belgije…).

U izuzetno velikoj i jakoj konkurenciji, stručni žiri koga su činili renomirani baletski igrači i pedagozi, među njima i prvaci baleta Narodnog pozorišta u Beogradu, jednoglasno je i uz najpozitivnije kritike čačanskim balerinama dodelio zlatne medalje za koreografije ’’Lutkice’’ i ’’Labudovo jezero’’ i srebrne za koreografiju ’’Victory’’.

Slobodno vreme Čačanke su iskoristile za obilazak znamenitosti austrijske prestonice – dvorce Šenbrun, Lihtenštajn i Belvedere, kao i zabavni park Prater.

Izvor: Morava info

Prethodni članakParezanović: Obradović mentalno zakucan u ranom kamenom dobu
Sledeći članakUSPRS: Nijedna škola se ne sme zatvoriti, pa makar bilo i jedno dete u njoj

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here