Velimir Ilić: Ako ne smenimo Vučića, nećemo imati državu

3
562

ČAČAK – Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić rekao je da se za subotnje proteste treba spremiti i ne dozvoliti nikakve incidente.

On je dodao da smatra da će vlast pokušati da napravi određene provokacije.

Ne sme da se dogodi da pojedini lideri opozicije izleću kao što se dešavalo na prethodnim protestima. Vlast takve postupke zloupotrebljava i na svojim medijima, a poznato je da drže sve medije, predstavlja opoziciju kao nasilnu, nespodobnu i nezrelu. Zato treba biti oprezan u subotu – rekao je Ilić.

On je dodao da je ovo veliki narodni protest i da više nisu nezadovoljni samo građani, već i srpski seljak i domaćin koji je potpuno uništen.

Jabuke koštaju četiri dinara. Tražim od Rasima Ljajića kao ministra trgovine da kaže ko je uvozio poljske jabuke, prelepljivao ih našim etiketama i tako ih izvozio na rusko tržište što je našeg seljaka dovelo u nezavidnu situaciju. Neka kažu koliko su tona uvezli poljskih jabuka i preprodali. Neka objasni ko uvozi krompir iz Austrije, dok krompir srpskog seljaka propada – rekao je Ilić.

On je dodao da je isti problem zbog izvoza struje nastao na Zaovinskom jezeru koje je silom isušeno i zbog čega može da bude doveden ceo energetski sitem Srbije u opasnost.

I dok se zemlja na Tari obrušava, kuće se ruše oko Zaovinskog jezera, narod ostaje bez krova nad glavom, predsednik Srbije u požarevačkom kraju pravi svoj lični rijaliti sa sendvičarima i krčmi državni budžet kao da mu je miraz. Pravi cirkus, lupa deci od sedam godina banane, da pokaže da je i on neki vajni sportista. I samo priča kako tamo ništa nije urađeno. Pa majstore, jesi ti normalan? Ti si na vlasti već sedam godina i ništa nisi uradio. Kosovo nisi rešio, privreda ti propala, selo opustelo, narod ti živi na ivici egzistencije, samo ti izvršitelji i uterivači dugova rade i tako puniš budžet – rekao je Ilić.

On je dodao da je Beograd „unakažen“.

Šta je s metroom koji ste obećali da ćete odmah početi da radite pred lokalne izbore? Beograd je uništen i raskopan. Sve je propalo, ceo sistem je urušen, a predsednik sa sendvičarima pravi rijaliti. To je danas Srbija. Svi moramo da se udružimo i da se izborimo da smenimo Vučića. Ako to ne uradimo nećemo imati državu – rekao je Ilić.

On je dodao da je Vučić stalno u kampanji.

On će da pravi miting, samo ne znam čime je on nezadovoljan. Narodom? Možda hoće da menja narod. Ili nije zadovoljan opozicijom pa bi da menja i opoziciju? Da nam pokaže koliko ima sendvičara. Pa znamo mi to. Troše pare na kampanje, a od narodne sirotinje skupljaju porukama za magnetnu rezonancu. Pa, svaki Vučićev izlazak u kampanju i plaćanje sendvičara da ga prate košta koliko jedna magnetna rezonanca. Do sada je 10 moglo da se kupi. Ne sramotite se, kupite to da se narod leči dok još ima ko – rekao je Ilić.

Mirko Jović ispred Nacionalnog centra je kazao da je pitanje Kosova i Metohije problem kojim se bave velike sile, ali se ne bavi niko u Srbiji, ni Vučić, ni Đilas. On je dodao da je ovo poslednji momenat da Srbija vrati sever Kosova.

Ko je savetnik koji je rekao predsednicima četiri opštine na severu Kosova da podnesu ostavku i da Tačiju daju mogućnost da on raspisuje izbore u tim opštinama? Vučićevi partijski prijatelji koji ga podržavaju sa Kosova daju mu bezrezervnu podršku. Brnabićka između redova kaže da je spremna sve da potpiše za mir u regionu, a Vulin ponovo govori o razgraničenju. Mi imamo Ustav i Ustava se moramo držati, sve drugo je izdaja – kazao je Jović.

Izvor: Info služba Nove Srbije

Prethodni članakUništeni “ležeći policajci“ u Bulevaru oslobođenja, da li će u ulici biti postavljeni semafori?
Sledeći članakMihajlović ponovila da će autoput do Obrenovca biti gotov do leta

3 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here