Velimir Ilić pravi koaliciju sa bivšim direktorom Vojno-bezbednosne agencije?

3
1369

ČAČAK – Lider Nove Srbije Večimir Ilić sastao se u Čačku sa generalom Momirom Stojanovićem, bivšim direktorom Vojno-bezbednosne agencije (VBA) i Miroslavom Parovićem, predsednikom Narodnog slobodarskog pokreta (NSP), piše “Danas“.

Prema navodima beogradskog lista, njih trojica su se sastali kako bi razgovarali o formiranju nove koalicije sa predznakom “narodnjačka“.

Tim povodom izdato je i zajedničko saopšteje, koje je medijima dostavljeno iz NSP, a u kome se pozivaju i druge stranke i pokreti da se priključe razgovorima.

Srbija je ušla u političku krizu čiji se vrhunac očekuje u pproleće 2020. godine. Glavni pokretači političke krize su međunatodni pritisci vezani za konačan status Kosova i Metohije i suspenzija normalnog političkog života zbog kojeg je uspostavljen veštački politički sistem, kojim sve više dominiraju siledžijska pravila i jezik mržnje – kaže se, pored ostalog u saopštenju.

Navodi se i da su u Srbiji “sve institucije pogažene, a društvena moć se skoncentrisala na uzak krug ljudi, od kojih mnogi dolaze iz kriminalnog miljea“.

O ovoj grupaciji smatraju da bojkot koji su proglasile pojedine opozicione grupacije nije “jedina mera koja se u ovako složenoj situaciji može primeniti“ i da, shodno tome, “treba mobilisati sve preostale domaće snage“.

Momir Stojanović

General Momir Stojanović nakon penzionisan je 2005. godine, a dve godine kasnije počeo je da se bavi politikom tako što se učlanio u Srpsku radikalnu stranku. Međutim, već 2008. prelazi u SPS.

U Srpsku naprednu stranku je prešao 2010. godine i od osnivanja bio predsednik Okružnog odbora u Nišu. Na parlamentarnim izborima 2012. godine je izabran za narodnog poslanika. Bio je 65. na listi SNS.

Nakon izbora 2016. je i zvanično napustio SNS. Sada je predsednik Grupe građana “Iskreno za Niš“, koja ima odbornike u ovom gradu.

Izvor: Morava info

Prethodni članakU Milićevcima pronađeno beživotno telo žene, pretpostavlja se da je reč o starici koja je nestala iz staračkog doma
Sledeći članakMuškarac prebačen u čačansku bolnicu, u rukama mu eksplodirao šedit

3 KOMENTARA

  1. Veljo vise ne zna gde udara. Veljo idi BRATE trosi te narodne i drzavne pare sa tvojim unucicima. Hvalis se sa dobrom decom, unucicima, prosao si skoro ceo svet. Sta vise covece hoces. Idi setaj unucice i plati nekom MUCENIKU kafu od narodnih para. Veljo: ko je veca STIPSA: TI ili tvoj brat VOJO.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here