Velimir Ilić: Vučić slavi što ima ovakvu opoziciju

3
790

ČAČAK – Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić rekao je da predsednik Srbije Alekksandar Vučić ima opoziciju baš kakvu hoće i da slavi što je takva.

Mi imamo nikakvu vlast, nikada goru u istoriji Srbije i opoziciju koja joj ništa ne može. A ne može joj ništa, jer skoro svi iz te opozicije, kako se ponašaju, rade za Vučića. Jedni bojkotuju izbore, drugi idu na izbore. I napadaju se što misle drugačije. Mene zanima ovi što su najavili bojkot izbora šta će time da dobiju. Ja ne znam jesu li oni svesni da zapravo oni rade za Vučića. Od četiri miliona birača za Vučića je pola, a protiv njega pola. Njemu odgovara da se uspava ova polovina i da se smanji izlaznost kako bi što lakše dobio dvotrećinsku većinu, a tako mu je omogućeno da radi šta hoće – rekao je Ilić na konferenciji za novinare.

On je dodao da Vučić “gura opoziciju jedne na druge“ i da opozicija na to naseda.

Umesto da se ujedini ili dogovori kako će protiv Vučića, opozicija se međusobno napada i leči svoje sujete time što niko ni sa kim ne može i svi hoće da budu lideri, a nemaju ni snagu ni kapacitet. Ne može lider da bude neko ko je osvojio jedan odsto na izborima. Niko od postojećih lidera opozicije nema dovoljnu podršku naroda. Hajde da iznedrimo novog čoveka, pa da svi stanemo iza njega. Hajde da se dogovorimo šta ćemo da radimo. Ne može bojkot i od tog bojkota ništa. Hoćete da rušimo Vučića na ulici? Hajte da ga rušimo na ulici. Ali onda nema šetamo malo subotom, pa stanemo, pa opet malo. Nego svi na ulicu pa svaki dan dok se cilj ne postigne. Ako zato nemamo snage i nismo sposobni, a pokazalo se da baš i nismo, hajde da ga rušimo na izborima. Ali i onda nema podela, sujeta, nego svi pod jedan barjak, pa na izbore. Pa, ako svi krenemo na njega zajedno ćemo ga lakše pobediti. Ako nismo sposobni ni jedno, ni drugo, da se kao opozicija borimo sa ovako lošom vlašću, hajde onda da sedimo, ćutimo i trpimo. Ovako razjedinjena opozicija radi samo u njegovu korist. Narod je ovim ponašanjem opozicije sluđen – rekao je Ilić.

On je istakao da svako ko je pregovarao sa Vučićem i ko se s njim dogovarao nije nikakva opozicija i ne može to da bude.

Evo, taj Novica Antić. Glumi opoziciju, a išao na dogovore sa Brnabićkom. Vesti izlaze samo o onima koje Vučić pravi kao svoju opoziciju, o lažnoj opoziciji. Nova Srbija je održala Skupštinu, nigde nije bilo vesti, ali zato kada oni koje Vučić pravi kao opoziciju drže skupštine mediji bruje o tome. I dok se mi svađamo oko toga ko će na izbore, a ko u bojkot, afere se zataškavaju i to krupne i velike i promiču skoro neopaženo. Evo kao poslednja afera sa trgovinom oružjem u koju je umešan otac ministra policije Nebojše Stefanovića. Niko ne obraća pažnju što članovi familija mnogih iz vlasti postaju sve bogatiji, uzurpiraju poslove, niko ne obraća pažnju šta predsednik radi, da se bavi kanalizacijom i taksistima i prima Medvedeva, a Srbiji sve gore – naveo je Ilić.

On je dodao da je Vučić prilikom posete Medvedeva pokazao da je ušao u izbornu kampanju.

Ovde niko nema nikakv plan. Ništa ne zavisi od nas. Nama dođe Medvedev, pa kaže šta treba da radimo. Dođe Erdogan i kaže pravite put za Sarajevo, mi pravimo put za Sarajevo, Evropska unija insistira put za Prištinu, nama prioritet put za Prištinu. Mi nemamo nikakav svoj plan. Srbija propada, a mi ćutimo – zaključio je Ilić

Izvor: Morava info

Prethodni članakPredrag Peca Pantović: Biznis i država nikada ne smeju da zavise od jednog čoveka
Sledeći članakŠćekić nije zadovoljio, propali pregovori sa iskusnim centrom iz ABA lige

3 KOMENTARA

  1. U pravu je bio Ilić za one zlikovce izvršitelje!?
    Evo danas u parlamentu Srbije setili se radikali i Šešeljev sin pa sad oni kao kritikuju izvršitelje a do juče su ćutali!?

  2. Kakav bojkot….evo svaki dan fingirani skandali da bi digli rejting….i to radi i vlast i izgleda fingirani Bastac kao švercer,pa Obradoviću drpili lovu, pa Marinka napada sve oko Vučića, a Vučića samo kad je sumnjivo….

    Svi igraju u istom kolu, tako izgleda.. ..sad pokušavaju da dignu rejtinge za par Vučićevoj opozicionara….ostali igrači su u medijskoj blokadi…sve je moguće na današnje vreme…

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here