Velimir Ilić: Vučiću skočio pritisak od sopstvenih laži

4
954

ČAČAK – Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić ocenio je da je najava ministra za državnu upravu i loklanu samoupravu o promeni Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi „skandalozna“.

Ovo što oni pokušavaju da urade sa tim Zakonom je skandal. Prosta većina od broja izašlih da bude dovoljna za rešavanje dva ključna pitanja koja se tiču dalje sudbine Srbije – Ustav i Kosovo. Oni po svaku cenu hoće da promene Ustav i to proturaju dok se cela nacija bavi zdravstvenim stanjem predsednika Srbije – rekao je Ilić na konferenciji za novinare.

On je dodao da „niko normalan tako važna pitanja ne rešava preko kolena“.

Da bude dovoljna polovina od izašlih broja birača, a ne kao čak ni do sada da to bude 50 odsto plus jedan birač. Pa to znači da mogu da rade šta hoće i kako hoće, to je van pameti. To je jedna teška podvala koja se podmeće građanima Srbije – ocenio je Ilić.

On je dodao da je neshvatljivo da „režim koji drži 90 odsto medija napada ono malo novinara koji se usude da postave pitanje i da odbrane čast i ugled profesije.“

A onda se predsednik pravi da mu je skočio pritisak od novinarskih pitanja na koja neće da odgovori. Evo i ja ću da pitam predsednika kako ga nije sramota? Laže ko pas. Zašto Vučiću braniš neodbranjivo? Zašto ne kažeš ko je investitor Beograda na vodi? Zašto ne kažeš da se to pravi parama koje su uzete od izgradnje autoputeva? Za to postoje dokazi koje sam poslao i nadležnim organima i tebi predsedniče. Zašto nisi smenio Zorana Babića posle nesreće na naplatnopj rampi, nego ga štitiš i braniš i ako cela Srbija zna da je on vozio? Zašto nisi smenio Nebojšu Stefanovića i Sinišu Malog zbog lažnih diploma? Zašto nisi smenio Nebojšu Stefanovića zbog afere „Krušik“ u koju je umešan njegov tata granata? Da ti ja kažem predsedniče, ti dobijaš visok pritisak od tvojih laži. Zašto više lažeš građane Srbije, predsedniče – upitao je Ilić.

Ilić je rekao da „hiljadama ljudi skače pritisak od predsednika i od politike koju vodi, od toga što ne mogu da prežive mesec i sastave kraj s krajem.“

Kako je nama koji tebe gledamo svaki dan kako nas lažeš i mažeš, kako braniš sve te kriminalce koje si okupio oko sebe? Nisi ti glup toliko da ne znaš šta rade. Pitanje je da li ih braniš zato što si i ti u sve to umešan. Skloni sve te oko sebe, Vučiću, ako si pošten. Smeni Malog i Stefanovića – poručio je Ilić.

Predsednik Nove Srbije je istakao da je jasno da „Vučić pravi svoju opoziciju što se vidi na primeru Miše Vacića“.

On drži tribine u policijskim stanicama. Pa to nema nigde na svetu. Kako će to da objasne ? Ti Vučiću si sve kupio, a što nisi sve bi da kupiš i ti za sve da se pitaš. Uveo si nam „Mali Šengen“ na velika vrata i još se time hvališ. Da na ovu našu muku staviš tačku. Kada si bio na VMA što nisi konsultovao još neke stručnjake, siguran sam da bi te još zadržali – rekao je Ilić.

Izvor: Morava info

Prethodni članakLončar: Vučićevo zdravlje nije se pogoršalo zbog novinara, već zbog premora
Sledeći članakVučić: Za deset dana biće potpisan ugovor o gradnji Moravskog koridora

4 KOMENTARA

  1. Pritisak je manji problem od teske mentalne dijagnoze. Ne moze ni da se smeni jer nikad nije ni izabran, ima tuzba na 160 strana za kradju izbora 10 ljudi, medju kojima Udovicki, Brnabic, Ruzic i jos 500 politicara, kao sto je u Rumuniji osudjeno 600 politicara. Sve sto je potpisao ne vazi.

  2. Cujem nema lekara na birou, ne samo u Cacku, vec u celoj Srbiji. Nece imati uskoro ko da nas leci, a vidim ni nas nece biti. Cum zavrse fakuktet mladi lekari odlaze u Nemacku, Norvesku jer su jos na,studijama usavrsili strani jezik. Sad kao AV povecao platu med.sestrama i lekarima, ali …dzaba ste krecili

  3. Svi čudni i Veljo?
    Traži od Vučića da smeni sve oko sebe, a kritikuje Vučića i ne traži njegovu smenu… je

    Računa možda kad Vučić smeni sve oko sebe, da ponovo udje sa njim u koaliciju…ili

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here