Vesna Dmitrić podnela ostavku, Uprava za urbanizam u v.d. statusu

8
2927
Podnela ostavku nakon saopštenja SPS: Vesna Dmitrić

ČAČAK – Članovi Gradskog veća u Čačku na sutrašnjoj sednici trebalo bi da za vršioca dužnosti načelnika Gradske uprave za urbanizam postave Veru Jakovljević, diplomiranog građeviskog inženjera.

Ukoliko takav predlog bude prihvaćen, dužnost načelnika Gradske uprave za urbanizam grada Čačka, obavljala bi počev od 12. avgusta pa najduže tri meseca.

Jakovljević je već zaposlena u Gradskoj upravi za urbanizam, na radnom mestu rukovodioca grupe za izdavanje lokacijskih uslova.

Ona će na mestu načelnika zameniti Vesnu Dmitrić, koja je kako se navodi, podnela pismenu ostavku.

Smena Dmitrić je nedavno najavljena od strane člana Veća i predsednika Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije (SPS) Nemanje Trnavca, zbog povezanosti njenog sina sa protestima.

Po koalicionom sporazumu iz 2016. godine kada je formirana lokalna vlast, socijalistima je između ostalog pripalo rukovođenje mestom načelnika Uprave za urbanizam.

Pošto se za Čačak i negativne pojave u vezi protesta dovodi načelnica Gradske uprave za urbanizam gospođa Vesna Dmitrić i njen sin Lazar, koji je na svom Facebook profilu objavio fotografiju sa protesta u Beogradu pod nazivom ‘Miran protest’, kao Partija koja participira u vlasti u Čačku, a koja je preuzela odgovornost za tu gradsku upravu, shodno svojoj odgovornosti i moralu ćemo reagovati, a to znači da ona više neće obavljati tu funkciju – naveo je nedavno Trnavac u saopštenju.

Trnavac je tada istakao i da Dmitrić nije član SPS, ali da su joj prilikom preuzimanja odgovornosti za rukovođenjem tom upravom ukazali poverenje i da je jedan jedini uslov bio da svoj posao sprovodi u skladu sa zakonom i odgovorno.

Izvor: MNA

Prethodni članakDr Luković: Utakmica protiv korone još traje, za dve nedelje ulazimo u mirniju fazu
Sledeći članakVučićeve igre detekcije

8 KOMENTARA

 1. ostavka dva meseca pre isteka mandata je obicna sprdnja i dodvoravanje SNS za ulazak u vlst.
  NEGO PRETRESITE VI DOBRO IZDAVANJE DOZVOLA ZA GRADNJU RAZNA RUŠENJA I CELOPOSLOVANJE URBANIZMA IMA TU SVACEGA!

  • I ja isto. Ali da se dovede ne neko da ne kazem gori. U tom slucaju, bolje da ostane ovako. Zamene obicno nisu bolje od poslejecih, a to ce i vreme pokazati.

   Javni konkurs, bez obzira na stranku da se primi covek koji ce to da radi kako treba.

 2. Cemu ostavka onda ako je jedini uslov bio da posao radi u skladu sa zakonom i odgovorno?

  Biraci Sps su ili pijani kada glasaju ili misle da je Slobo jos ziv.
  Ovaj covek, blago receno ,nema pojma o cemu prica.

  Sam sebi uskace u usta, kontradiktoran maksimalno. Ne znam sa kojim ciljem se sve ovo radi. Ima zivota i posle vlasti, kao svega drugog. Kako ces toj Vesni reci ,,dobar dan“ kada je vidis na ulici posle ovoga?
  Zadnje je vreme ljudi doslo. Sve je politizivano, nema nigde vise zdravog razuma i nekih ljudskih osobina i vrednosti.
  Ovo nece dobro sa bude.

  U prenesenom znacenju cu citirati Mileta Kitica, koji kaze : ,,Duse se prodaju, kupuju grudi…“

 3. I ti ćeš Nemanja uskoro na proteste kad se smeni vlast. Ti nekog strucnom da teraš nesrećno. Ponavljač djak koji je poslušnik. Fakultet na vezu verovatno jer tako vi iz vlasti funkcionišete.

  • Koliko je ova gospodja stručna to ne znam, ali znam da ima puno problematičnih izdatih dozvola za gradnju u gradu i prigradskim naseljima. Nenormalno je da se izda dozvola za gradnju poslovno-stambenog objekta, na placu jedne porodične kuće, bez prilaznih puteva, parkirališta za privatna vozila, bez rekonstruisane kanalizacione mreže itd. Ovo će dovesti do velikih gužvi, česti zacepljenja kanalizacije, parkiranja vozila na trotoarima itd. Ne mogu svi da grade u centru, Čačak ima prostora da se širi u više pravaca ako za tim postoji potreba.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here