Violeta Marković: Novi podaci o subspecijalizaciji dr Stovrag biće dostavljeni tužilaštvu

10
810

ČAČAK – Potpredsednica Gradskog odbora Narodne stranke u Čačku Violeta Marković izjavila je danas da je od Ministarstva zdravlja dobila istu dokumentaciju, kao pre deset meseci, u vezi sa subspecijalizacijom za bivšu koleginicu iz grupe građana “Za napredniji Čačak” dr Tanju Stovrag, dodajući da će nove podatke dobijene iz čačanske Bolnice dostaviti tužilaštu.

Marković kaže da je dokumentaciju dobila i iz Opšte bilnice u Čačku, između ostalog i ugovor o realizovanju specijalizacije iz oblasti gastroenterohepatologije između Vojnomedicinske akademije (VMA) i čačanske bilnice.

Prema njenim rečima, u ugovoru piše da se Stovrag šalje na užu specijalizaciju, kao i da su navedeni detaljni finansijskim troškovima.

Od direktora Opšte bolnice Čačak nisam očekivala da će iskoristiti rešenje ministarstva bez imena doktorke koju šalje na užu specijalizaciju van konkursa koje je Ministarstvo zdravlja rapisalo. Konkurs je istakeo u avgustu, a on je u septembru tražio od Zavoda za javno zdravlje da se izjasni o potrebi uže specijalizacije i van konkursa unutar bolnice. Možda je još neko od lekara želeo da ode na tu specijalizaciju – navela je Marković.

Ona je, između ostalog, upitala i kako su direktor i menadžment bolnice opravdali odsustvo Stovrag od septembra 2018. do februara ove godine, kada je, kako tvrdi, boravila na VMA, imajući u vidu da je uža specijalizacija počela u pre mesec i po dana.

Kada jednog dana sve pođe u životu, pa će i ovakva vlast proći, nadam se da će tada biti neki ljudi na vlasti koji će ovakve stvaro dovesti u red da se nikada više ne dešava. Ako nemamo pravni sistem, nemamo pravnu državu, onda je upitno uopšte kako država može da zaštiti građene što je njena obaveza – naglasile je Marković.

Osvrćući se na nedavno pismo Unije Čačak 2000, u kom su navedenu problemi sa kojima se suočavaju, predsednik Gradskog odbora Narodne stranke u Čačku Aleksandar Radojević, kaže da su identične teme imali tokom kapmapnje 2016. godine kao grupa građana “Za napredniji Čačak”.

Radojević je podsetio da je pre četiri godine privrednim udruženjima ponuđena saradnja i potpisivanje ugovora.

U tom predlogu je bilo da predstavnici privrede imaju dva člana u Gradskom veću, a tri Savetu gradonačelnika. Predlog je bio da u socio-ekonomskom savetu budu predstavnici udruženja, a da u slučaju privatizacije bilo kog preduzeća budu obavešteni svi privrednici i da daju svoje mišljenje – istakao je Radojević.

Izvor: MNA

Prethodni članakVrhovni sud potvrdio uslovnu zatvorsku kaznu odborniku Dveri
Sledeći članakMalina: Šta još treba da uradimo da bi publika počela da dolazi u Halu?!

10 KOMENTARA

    • Pustite vi školu i te i slične irelevantne stvari, nego nam recite šta to od ovoga što je rekao brt Violeta nije tačno? Svaka čast na istrajnosti da se ovoj pošasti stane na kraj!

  1. Imate li vi nesto pametno da kazete ili da predlozite? Dosadili ste vise i Bogu i narodu sa ovom brakorazvodnom parnicom sa vasom bivsom odbornicom! Jel radite vi nesto u zivotu osim sto se bavite jednom te istom prezvakanom temom?

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here