Violeta Marković odgovorila “Gradskom zelenilu“: Kakve koristi građani imaju od vašeg katastra drveća?

6
723
Agencija za sprečavanje korupcije potvrdila navode Narodne stranke: Violeta Marković

ČAČAK – Odbornica u Skupštini grada Čačka i potpredsednica Gradskog odbora Narodne stranke u Čačku Violeta Marković reagovala je na saopštenje JKP “Gradsko zelenilo“ o katastru javnih zelenih površina.

Njeno saopštenje prenosimo u celosti:

Moja izjava o neuspostavljanju katastra drveća u gradu Čačku suštinski se odnosila na pojavu na koju građani svakodnevno nailaze – besomučna seča stabala u gradu, a da građani ne znaju razloge za to.

Zato nije bitno da li sam pravilno izgovorila, jer su građani svakako shvatili šta je poruka mog pitanja. Zarad javnosti ipak, s obzirom da sam aktivno učestvovala na skupštinskom zasedanju vezano za Odluku o održavanju zelenih površina, citiraću neke članove odluke:

Član 10.
Preduzeće je dužno da vodi i ažurira katastar javnih zelenih površina, kao registar sistematizovanih informacija i podatka o:
1.zelenim površinama (katastar zelenih površina) i
2.drveću (katastar drveća)…

…Katastar drveća sadrži podatke i informacije o drveću i to: o lokaciji, vrsti i broju drveća, starosti, dimenzijama i vitalnosti drveća, sa odvojenim podacima za drveće duž saobraćajnica i ispod elektrovodova na javnim zelenim površinama.

Član 28.
Preduzeće je dužno da uspostavi katastar javnih zelenih površina u roku od dve godine od dana stupanja na snagu ove odluke. (Ovaj rok je istekao sredinom februara ove godine)

Ali, ono što ni ja kao odbornik u Skupštini grada nisam znala je, da se ipak krenulo sa izradom katastra, i to već godinu dana!? Koliko tek građani grada Čačka imaju informaciju o tome! Toliko o transparentnosti rada ove vlasti. Toliko o uticaju svih odluka da se prestane sa besomučnom sečom drveća.

Ali, ono sto posebno zabrinjava je to da i u programu održavanja javnih zelenih površina iz 2018. godine, a i u tom vašem katastru kako god da se zove NEMA PRELEPOG DRVEĆA I ČETVRTE PO VELIČINI ZELENE POVRŠINE u gradu – PARK U STAROJ KOLONIJI!!! Zar su vam građani ovog dela grada toliko nebitni?

Ili ste svi udruženo radili (grad, javna preduzeća, inspekcije) kako bi park nestao, tj. kako bi se izgradilo još više zgrada, još više parking mesta…

Da li ta stabla u parku u Velikoj koloniji zaslužuju da budu evidentirana?

Da li su pre godinu dana bila na javnoj površini?

Kakve koristi građani grada Čačka imaju od vašeg katastra, i čemu on služi ako ne na korist građana?

Odbornica u Skupštini grada Čačka Violeta Marković

Prethodni članakČačanski atletičar u reprezentaciji Srbije
Sledeći članakNema osnova za suspenziju nastavnika istorije u školi “Filip Filipović“

6 KOMENTARA

  1. Ušima ili kesom se pokrijte. Da li je moguće da sada kažete da je narod vas razumeo a Zelenilo nije? Stvarno ste smešni. Gore od naprednjaka su bivši neiživljeni naprednjaci koji su najureni iz stranke pa sad glume neki Otpor.

  2. Kakva si ti odbornička kad ne ides na sednice a primas platu?, I onda nadjes neku priču da na iznosi veze sa vezom nema. Narod ima hiljadu bitnijih problema i to ihne zanima..

  3. Vidim opet se lesinari na prici o velikoj koloniji. Gde god se bar troje ljudi skupi oko necega odma se pojave ovi lesinari iz politickog polusveta da se ogrebu i to probaju da prisvoje. Obaska to sto je privatna svojina svetinja, a gospodja ocigledno propagira neki komunizam. Aj sad da otmemo plac privatnom vlasniku pa da tu proglasimo sta mi hocemo. Pa nije ovo cetrespeta!

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here