Više neće biti “divljanja“ vozača: Postavljeni usporivači u Ulici cara Dušana kod OŠ “Vuk Karadžić“

18
1575

ČAČAK – U Ulici cara Dušana, u zoni pešačkog prelaza između Doma učenika i Osnovne škole “Vuk Karadžić“ postavljeni su usporivači saobraćaja.

 • Reč je o usporivačima većih gabarita visine sedam centimetara, kako bi se sprečilo „divljanje“ vozača od parkinga „kod Lovca“ prema gradu. Na ovaj način je nivo bezbednosti svih učesnika u saobraćaju podignut na viši nivo na ovoj kritičnoj lokaciji, pre svega kada je u pitanju bezbednost dece, učenika i svih pešaka – objašnjavaju iz JP “Gradac“.

Iz ovog preduzeća najavljuju da će i u narednom periodu nastaviti sa ovakvim aktivnostima usmerenim na povećanje bezbednosti učesnika u saobraćaju.

Izvor: Morava info

Prethodni članakDveri Čačak: Gde su nestale službene beleške o izbornoj krađi
Sledeći članakHapšenje: Trojica Čačana ukrala nekoliko stotina metara bakarnih kablova

18 KOMENTARA

 1. Dobro je da su postavljeni usporivači. Ali nije dobro što se ispred škole pravi parking a uskoro će tu da bude veliko gradilište zatvorenog bazena. Stižu dizalice i sve ostalo na 50 metara od tri škole. Buka, prašina i sve ostalo tamo gde su đaci. Zar nije mogao bazen da se gradi na drugom mestu?

 2. Hoće li se raditi parking na tom mestu kao što je rečeno pred izbore ili će ponovo biti obećanje ludom radovanje,čisto da podsetim sta je rečeno pre mesec dana.

 3. Sve mi se nešto čini da ovolike čežeće pandure po čačku postavlja neko ko ima privatnu automehaničarsku radionicu za popravku trapova na svim vrstama putničkih automobila !??
  I cveta mu posao…
  Šalu na stranu ima li čačak saobraćajnu policiju i hde se saobraćajni policajci nalaze preko dana, u gradu ih nema…
  Da li je gradska vlada čula za stacionarne radare sa kamerama koji bolji posao završavaju od ležećih pandura !??
  I na lraju, KO SKIDA PROVIZIJU ZA „USPORIVAČE“ a i za farbu kojom se farba horizontalna saobraćajna signalizacija – za tri meseca izbledi načisto !???

  • Jeftinije tako.Prestace i da asfaltiraju,po makadamu nema brze voznje…Zamisli da moraju da prave trotoare,biciklisticke staze,javne garaze,autobuska stajalista,pregledne raskrsnice,kamere pa to treba odrzavati,pregledati snimke,u tom slucaju mora se radi…Lezeci policajac=zavrsen posao

 4. Mnogo je bahatih i nasilnih vozača. Naročito sa LU tablicama. Za njih kao da ne vazi pravo prvenstva, saobraćajno pravilo, signalizacija.Tu ne pomaže nikakav ležeći policajac. Cudna neka sorta

 5. Da li neko od lica odgovornih za postavljanje ležećih policajaca slučajno u skorije vreme prolazio kroz Ljubićsku ulicu ?

  Hoće li se neko setiti da tamo postavi ležeće policajce, ne jednog nego nekoliko ?

  A, da, moraju oni da ih postavljaju privrednicima u Vranićima…

 6. Bolje resenje je da vise puteve ne asvaltiramo. Onda nece biti divljanja. Čačak je trenutno preplavljen „lezecim policajcima“ na bilo koju stranu da krenete obavezno dolazite na bar 10 do 15 usporivaca saobracaja. Obisao sam dosta gradova po Srbiji ali i po Evropi,ali ovako nesto nisam video. Zato i mislim da je najbolje da se ne trose pare na asvaltiranje onda ce svi da voze polako.

  • Ima logike… Kod Belvija prvo naiđeš na rupu pa na usporivač, staru prugu su unakazili jer su usporivači visine ivičnjaka što je mimo zakona!

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here