Više od 40 radnika dobilo otkaz, pa fabriku napustili uz muziku trubača

7
3580
Foto: RINA

IVANJICA – Fabriku “Špik – iverica” iz Ivanjice sa rešenjem i radnom knjižicom u rukama, danas je praćeno muzikom trubača napustilo 44 radnika. Mnogi su u fabrici proveli tri-četiri decenije, neki su tu od osnivanja, ali većina zaposlenih je dobila otkaz, uprkos njihovom mišljenju da je fabrika mogla i dalje pozitivno da radi i posluje.

Milenko Glavinić jedan od najstarijih radnika rekao je za agenciju RINA da je u “Špiku” proveo skoro 40 godina, a da je pre nego što je dobio zaposlenje godinu dana proveo u fabrici kao učenik.

Ovde sam odradio skoro do kraja radni vek. Rešili smo danas da se pozdravimo kao ljudi, jer mi smo ovde uvek bili za druženje i tako ćemo da nastavimo i posle ove fabrike – naveo je Glavinić dodajući da su kolege sa kojima napusta krug firme uz pesmu vredni, radni i da će lako naći novi posao.

Ja mislim da ko hoće da radi, za njega ima posla. Već su neki i angažovani kod drugih poslodavaca, dobijali su pozive da pređu kod njih da rade – izjavio je Glavinić.

On ističe da uprkos svemu, nisu ljuti na poslodavca i da će ostati korektni prema njemu.

To je njegova odluka. Isplatio nam je svu otpremninu na račun kako nam po zakonu sleduje. Ispao je korektan prema nama. Nije nas ostavio bez i čega. Zato i odlazimo iz fabrike uz pesmu – istakao je Glavinić.

Izvor: RINA

Prethodni članakPrivrednici iz Čačka poklonili novi traktor borcu sa Košara
Sledeći članakČekajući 13. april: Vlast i opozicija – dobici javni, gubici tajni

7 KOMENTARA

  1. Ercov u pravu si..Sve firme koje su zatvorene skoro svi radnici su nasli posao i rade .Onaj ko je hteo radi ko nece ne radi.To je u Ivanjici..Ponekaj ovako dobro da se desi uzmes pare i nadjes drugi posao .Milina…

  2. Ima posla za sve koji hoce da rade .Bravo ljudi svaka vam cast…Za tako dobre radnike bice posla za neradnike nikad nema i koliko god da im das njima je uvek malo..

  3. To smo mi Srbi, u malom mestu, gde je skoro nemoguce naci drugi posao, oni slave svoju propast, zato smo tu gde jesmo…
    Tako smo pevali po trgovima i mostovima pa dobili po usima!

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here