NS: Višestruko kršenje propisa u Rakovi, gde je i šta radi šef čačanskih inspekcijskih službi?

2
1002

ČAČAK – Gradski odbor Nove Srbije oglasio se saopštenjem povodom, kako ocenjuju, višestrukih kršenja propisa u Rakovi prilikom održavanja jedne gastronomske manifestacije.

Saopštenje prenosimo u celosti:

I ove godine na Ivanjdan, 07.jula 2019.godine, kao i prethodne sezone, poznati pečenjar iz Rakove, Slavko Vesković, samovoljno je organizovao kvazi manifestaciju „Dani srpskog pečenja“. I prethodnih godina je planirao da pokrene tu manifestaciju, ali mu, očigledno, lokalna vlast nije izlazila u susret. Ove godine je, međutim, ostvario svoj davno zacrtani plan, a to je isključivo ostvarivanje ličnog profita.

Košarkaški teren ispred Doma kulture u Rakovi desno nedostaje koš

Da bi organizovao svoj gušt, koristio je prostor koji pripada MZ Rakova, tj. košarkaški teren ispred Doma kulture u Rakovi, zatim kafić u sklopu Doma (koji inače ne radi), a što je najgore, skinuo je i koš sa terena, kako bi mogao da postavi i rasprostre šatru za prijem gostiju. Na žalost, taj koš se sada nalazi bačen sa strane u travnjak, o čemu govori i foto ilustracija.

Prošle godine se odigrao sličan scenario, kada je, čuvši kritike povodom ovakvog ponašanja, tek posle dva meseca koš vraćen mališanima na košarkaški teren, samo je pitanje koliko je lice koje je vratilo koš to stručno uradilo, a sve zbog bezbednosti dece koja koriste sportske terene.

Koš je skinut i nalazi se iza doma u travnjaku

Šta su u ovoj situaciji radile Inspekcije rada, Tržišna inspekcija, Sanitarna inspekcija, ali i Gradska uprava za inspekcijski nadzor grada Čačka? Pod kojim nazivom je održana manifestacija? Da li je registrovana kod nadležnog državnog organa? Da li je to samo interes jednog čoveka? Koliko je dotični pečenjar platio zakup za dva dana Domu kulture u Rakovi i ima li ugovor sa predsednikom Saveta Mesne zajednice? Koju korist od toga ima Mesna zajednica Rakova? Da li je potpisan ugovor sa muzičarima koji su zabavljali prisutne pod šatrom? Pod kojim uslovima se prodavalo pečenje i ostala hrana, da li je bila higijenski ispravna, koje su bile cene hrane i pića (po nezvaničnim saznanjima: kafa 100 dinara, sok 250 dinara, naravno bez izdavanja fiskalnog računa, jer ni jedan fiskalni račun nije izdat !!!)? Da li je tačno da nijedan konobar niti radnik u kuhinji nije bio prijavljen? Pod kojim nazivom posluje preduzetnička radnja ili privredno društvo koje je „praznovalo“ dva dana u Rakovi 07. i 08.jula 2019.godine i kakav je uvid u kompletno poslovanje pečenjara Veskovića, zbog zdravlja ljudi? Ili, možda, to treba da znaju samo prisutni gradski čelnici i njima bliski saradnici, a procena je da je prvog dana te nazovi manifestacije bilo nekoliko stotina ljudi, a drugog dana, zbog vremenskih neprilika, nešto manje.

Ovo je postolje koša koji je uklonjen i bačen u travnjak iza Doma kulture

Za vreme vlasti Nove Srbije napravljeni su košarkašski tereni i poligon za male sportove, jedan kod škole u Rakovi, a drugi kod Doma kulture u Rakovi, započeti su radovi na izgradnji crkve, donirana betonska konstrukcija, a 2018. godine, uz podršku Crkvene opštine Čačak, milion dinara je izdvojeno za zvonaru, i sve to uz materijalnu pomoć pojedinih privatnih preduzetnika, kojima smo na tome jako zahvalni.

U junu 2019.godine, gradonačelnik Čačka je bio prisutan kada je Žički episkop Justin osveštavao crkvu i tom prilikom je obećao dati svoju platu gradonačelnika za fresku od 600 eura za ikonostas, i još mnogo toga, ali od tih silnih obećanja ne bi ništa, a čak ni prostor oko crkve nije asfaltiran, iako je to aktuelni gradonačelnik takođe obećavao u predizbornoj kampanji.

Asfaltirana staza i jedno parking mesto, a ostalo posuto rizlom i nezagrađeno

Nije to sve, naravno, ni sada asfaltirano, kao ni sam prilaz ovoj svetinji (osim jednog mesta za parking vozilo preosvećenog vladike, pri poseti koja je već prošla), već je prostor samo posut rizlom i nije ni ograđen. Gradonačelnik je obećao donatorstvo i drugih preduzetnika za završetak radova na ovom pravoslavnom hramu… Ostalo je, međutim, samo obećanje.

Informativna služba GrO Nove Srbije Čačak

Prethodni članakI pored smanjenog priliva u vodosistemima, snabdevanje vodom uredno i bez problema
Sledeći članakMali jubilej velikog časopisa: “Gradac“ – 45 godina i 210 brojeva

2 KOMENTARA

  1. Isto je to bilo kod Tebe
    Daleko da opravdavam Slavka i SNS.Ista ste Vi svi.Ista Vam je matrica.Koliko si platio Cecu,Natasu Bekvalac,Samantu Fox,A ca Lukasa
    Glupi narod isto kao i sad trci za Vama kao ovce za sendvic jer nema mozga da proceni da Vi samo licne interese gledate.Dinkic Vam je uveo Parazitski PDV da bi samo Vi na budzetu lezilebovici uzivali.Dok je narod radio bez PDV bilo je domacina na svakom koraku a sad paraziti su gazde.Ti si kumovao tome.Bilo sa Dinkicem,Kostinicom,Tadicem Nikolicem ili Vucicem unistili ste instituciju Srpski Domacin.Ko ti je sad u Vlasti iz Sumadije.Ko??????SVI STE ISTI.

  2. Simpatizer SNS moze sve, koliko je novca proslo kroz kasu lako je utvrditi. Ovo delo je za javnog tužioca i nacelnika inspekcije, cekamo reakciju nadležnih.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here