Visoko zagađenje vode na ulivu Lupnjače u Moravu, minimalno kod gradske plaže

4
724

ČAČAK – Rezultati laboratorijskog ispitivanja uzoraka površinske vode reka Lupnjače i Zapadne Morave uzetih u sredu po zahtevu grada Čačka ukazuju na dalje prisustvo zagađenja mastima i uljima.

Podaci pokazuju da su masti i ulja u visokom procentu prisutne na mestu gde se Lupnjača uliva u Zapadnu Moravu (3,9 mg/l).

Nešto manje prisustvo zagađujućih materija je u Moravi (1,3 mg/l), 50 metara nizvodno od mesta gde se Lupnjača uliva, dok su kod kupališta Sportskog centra Mladost te vrednosti izuzetno male (<0,2 mg/l).

Uzorak iz Lupnjače, 50 metara posle kompanije Sloboda iznosi 0,6 mg/l.

Zavod za javno zdravlje Čačak navodi da će i dalje redovno pratiti stanje zagađenosti napred navedenih vodotokova.

Izvor: MNA

Prethodni članakOd septembra nove cene tehničkog pregleda
Sledeći članakIlić predložio samodoprinos za spas Borca: Svi zaposleni po evro, privatnici po 10 evra mesečno

4 KOMENTARA

  1. Kakvu vodu pijemo sa česme dobro smo i zdravi,pogotovo posleelementarnh nepogoda ili kiša onda je baš onako čista voda u čaši ,beli se koliko je zapravo,puna hlora.

  2. Voda nam je blago receno katastrofa, zuta, bljutava, neprijatnog mirisa, puna kamenca i hlora… i niko se ne osvrce na to. Nadlezni naravno cute i dalje tvrde kako nam je voda kvalitetna za pice, a i neznamo sta u stvari pijemo. Zato sam ja po preporuci kupila Nobel aparat za prociscavanje vode i sad pijem zaista, cistu i kvalitetnu vodu, ociscenu od kamenca i hlora, uzivam u svakom gutljaju. Bravo za Nobel.

  3. Odite danas posle kise da izmerite ! Pa ce vam sve biti jasno ! Milun mora da podnese momentalnu ostavku jer prica o tome ko nije trovac a neprica o tome ko jeste !

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here