Vladan Matijević večeras u knjižari “Laguna“ potpisuje svoj novi roman “Van kontrole“

0
163

ČAČAK – Književnik Vladan Matijević potpisivaće večeras od 19 do 20 časova svoj novi roman “Van kontrole” u knjižari Laguna u Čačku, u okviru manifestacije “Noć knjige”.

Vladan Matijević kaže da u novom romanu piše o dezorijentisanim mladim ljudima, prepuštenim stihiji, koji se nalaze u svetu bez proklamovanih vrednosti, gde ništa nije vredno divljenja, ali ni dovoljno užasno.

Prikazani svet u romanu je posmatran kroz uveličavajuće staklo i takav je izobličen, strašan i smešan, ali nikako lažan. Iako je radnja romana po svemu sudeći smeštena u devedesete godine prošlog veka, junaci imaju slične egzistencijalne probleme kao i današnji mladi ljudi – rekao je Matijević.

Muzički kritičar, novinar i publicista Petar Peca Popović je ocenio roman “Van kontrole” kao pank roman, ističući da “nasledje panka nije samo muzičko, već se zapravo može naći u zapanjujućem mnoštvu kulturnih medija, uključujući i literature”.

Upravo je takav i ovaj roman kratkih poglavlja u kome se radnja odvija brzo, lančano i unazad. Nigde se ne pominje majka Srbija, ni poreklo priče u devedesetim, ali se neprestano oseća. To je iznutra tetovirano u svima nama. Politički nekorektno, agresivno, brzo i glasno, čudesne punoće i slojevite jednostavnosti, u suštini je pravo pank-štivo. Jer svet postavljen naglavačke to i zaslužuje – naveo je Popović.

Izvor: Morava info

Prethodni članakMladić iz Raške na Kopaoniku nožem izbo dvojicu Čačana
Sledeći članakSve mirnija epidemiološka situacija u Moravičkom okrugu, 30 novozaraženih

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here