Vladica Gavrilović i “Tri plus“ učestvuju na izborima na listi malinara

0
785
Osnivači Pokreta ''Tri plus'': Daliborka Nestorović i Vladica Gavrilović

ČAČAK – Asocijacija malinara Srbije je na pola koraka do odluke da učestvuje u izbornoj trci na predstojećim izborima, prenosi Komentarpress.

Prema tvrdanjama ovog portala, malinari su za najbližeg partnera izabrali su čačansku organizaciju Pokret “Tri plus“, koji se afirmisao u borbi za veća prava za porodice sa troje i više dece.

Mi smo doneli odluku da treba tražiti svoja prava u Skupštini Republike Srbije i boriti se i učestvovati u poboljšanju položaja poljoprivrednih proizvođača. U konkretnim razgovorima smo sa Uduženjem “Tri plus“. Očekujemo podršku višedetnih porodica i časnih srpskih domaćna, a to bi značilo da očekujemo respektabilan rezultat – rekao je u izjavi za Komentarpress Dobrivoje Radović, predsednik Asocijacije malinara Srbije.

Vladica Gavrilović, predsednik Pokreta „Tri plus“ i negadašnji blizak saradnik predsednika Nove Srbije Velimira Ilića, kaže da je sasvim izvesno da će učestvovati na izborima i da će prihvatiti poziv “malinara“.

Ideja o predstavnicima u Skupštini Republike Srbije koji bi se izborili za prava višedetnih porodica potekla je iz predloga jedne majke četvoro dece u trenutku kada smo kao udruženje građana četiri meseca bezuspešno tražili odgovor na pitanje kada će stići besplatne knjige za trećerođenu i četvrtorođenu decu u porodici. Kako su u ministarstvu prosvete ostali nemi na naše pozive i dopise odlučili smo da potražimo nekoga ko ce postaviti poslaničko pitanje što nam je opet postalo nemoguća misija. Opozicija bojkotuje rad parlamenta, a poslanici vladajuće koalicije neće da se zameraju svom ministru – kaže Gavrilović.

On dodaje da pa evidenciji Pokreta “Tri plus“, u Srbiji ima 250 000 roditelja sa troje i više dece.

Mame i tate sa troje i više dece neće dozvoliti da neko drugi odlučuje o njima. Idemo u Skupštinu Republike Srbije odlukom građana na birčkim mestima širom Srbije – zaključuje Gavrilović.

Izvor: Komentarprss, Morava info

Prethodni članakSve spremno za bogojavljensku plivačku trku, ZZJZ potvrdio da Morava nije zagađena
Sledeći članakInvestitor hoće da pravi zgrade u parkiću u Velikoj koloniji, građani kažu da to neće dozvoliti (FOTO)

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here