Vladika Justin služio liturgiju u čačanskoj crkvi

0
406
Foto: MNA/Miloš Lukić

ČAČAK – U prisustvu brojnih vernika, drugog dana Vaskrsa, episkop žički Justin služio je liturgiju u hramu Vaznesenja Gospodnjeg u Čačku.

Episkop Justin poručio je da je Vaskrs veliki praznik, da je velika radosta naša, jer smo dočekali vaskrsenje Hristovo.

Obraćajući se okupljenim vernicima, on je naglasio da je danas svet u duhovnoj krizi.

Sedam nedelja smo postili molili se, ispovedali, trudili se da prevaziđemo slabost ovoga sveta. Nije ovaj svet loše sazdan nego je ovaj svet izgubio svoje naznačenje i ljudi, trudeći se da ga poprave pokvariše sve ono što je Gospod za svagda ustrojio da u blagočešću, ljubavi, istini sabiramo zajedno sa Gospodom i da tako iz dana u dan pripremamo sebe za carstvo nebesko, jer ovde, na zemlji sve je privremeno. Svaki čovek marak živeo i 120 godina mora da ostavi ovo – rekao je episkop Justin.

Prema njegovim rečima, nada u Gospoda Bog je najveći dar, dodajući da se za veru treba boriti svakog dana i svakog časa.

Neka vaskrsli Gospod poseti sve naše donove, sva srca naša, da decu uputi na pravi put, jer znamo da je danas sud ovome svetu, a sud znači kriza. Ovaj svet je u krizi, ne materijalnoj nego u krizi dugovnoj, krzi identiteta – rekao je episkop žički.

Vladika je u sklopu arhijerejske liturgije rukopoložio dvojicu jereja.

Starešina čačanske crkve Marko Mirković je proizveden iz čina jereja u čin protojereja, dok je đakon iz Raške Marko Erić rukopoložen u čin jereja.

Izvor: MNA

Prethodni članakNema više trajnog oduzimanja licenci lekarima
Sledeći članakDobit “Metalca“ 271,5 miliona, za dividende akcionarima 164 miliona dinara

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here