Vođenje kroz retrospektivnu izložbu Božidara Plazinića

0
191

ČAČAK – Umetnička galerija “Nadežda Petrović“ upriličiće u petak, 21. januara, u 18 časova vođenje kroz izložbu Božidara Plazinića “Na tragu svetlosti/On The Trace Of Light“, u izložbenim prostorima Umetničke galerije “Nadežda Petrović“, Galerije “Risim“ i Galerije Narodnog muzeja.

Ovom prilikom posetioci će moći da od Đorđa Stanojevića, vanrednog profesora i rukovodioca Departmana vizuelnih umetnosti na Akademiji savremene umetnosti (FSU) u Beogradu, čuju o aktuelnoj postavci i višegodišnjem radu čačanskog umetnika i njegovim doprinosima i angažovanosti u svetu umetnosti.

Kao na Plazinićevim radovima nedvosmisleno, precizno i dinamično, dr Stanojević iznosi skrivene podtekstualne misli i asocijacije autora. Sa pozicije predavača, a prvenstveno umetnika, on publici daje preciznije odrednice i puteve kojima se valja ravnati pri odgonetanju i dubljem prodiranju u slikarstvo i umetnički proces Božidara Plazinića koji traje nepunih 50 godina – kaže Daniel Mikić, kustosa izložbe.

Dr Đorđe Stanojević diplomirao je slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Na istom fakultetu stekao zvanje magistra, a zatim je uspešno odbranio i doktorske studije u oblasti slikarstva.

Izvor: Morava info

Prethodni članakZlikovac, heroj i druge reči koje ne znače ništa
Sledeći članakU Čačku se u nedelju ponavlja referendumsko glasanje na biračkom mestu 47 u Ljubiću

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here