“Vodovod“ od ove godine polovinu dobiti prvi put uplaćuje u gradski budžet

2
343

ČAČAK – JKP “Vodovod“ ove godine će prvi put polovinu dobiti iz prethodne godine uplatiti u budžet grada Čačka. Neto dobit ovog preduzeća za prošlu godinu iznosila je 16 miliona dinara, odnosno preko 135.000 evra.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović kaže da je na ovaj način prekinuta praksa koja je važila godinama i decenijama unazad.

Do sada su se iz neto dobiti uglavnom pokrivali gubici iz ranijih godina ili se ta dobit ostavljala kao neraspoređena. Nadzorni odbor “Vodovoda“, uz saglasnost Gradske uprave, doeo je odluku da se 50 procenata od te dobiti uplati u budžet grada. To je potpuno logično pošto grad investira ogroman novac u sva javna preduzeća, pre svega u infrastrukturu. Što se “Vodovoda“ konkretno tiče, grad i građani investiraju ogroman novac u vodosistem “Rzav“, vodovodnu i kanalizacionu mrežu. Budući da javno preduzeće ubira prihode od fizičkih i pravnih lica, sasvim je logično da se 50 odsto sredstava uplati u budžet, što je samo mali deo novca koji grad investira u te sisteme. Drugih 50 procenata dobiti biće raspoređeno na gubitke iz ranijeg perioda. Ovo će biti praksa i ubuduće – naglasio je Todorović.

Izvor: Morava info

Prethodni članakNa Moravi održana pokazna vežba Gradskog štaba za vanredne situacije (FOTO)
Sledeći članak20.000 ljudi traži doživotnu robiju za ubicu Miloša Mileusnića

2 KOMENTARA

  1. Ovolika dobit znači samo jedno. Da Vodovod ima preskupe usluge i da građani plaćaju paprenu cenu vode. Ej, 135 hiljada evra!

    • Ma to je verovatno samo knjiška dobit, para tu sigurno nema, ne bi me čudilo da uzmu kredit da bi uplatili u budžet. A i to knjigovodstvo pitanje koliko je verodostojno…

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here