Vozači, oprez: Sedam dana pojačane kontrole saobraćaja, fokus na prekoračenju brzine

1
1767
Foto: MUP Srbije

U periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine, pripadnici saobraćajne policije sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, saobraćajna policija će svakoga dana angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine kretanja – ručne radare, radare u sistemima video nadzora i uređaje za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije (“presretačima“), dok će na autoputevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila.

  • Napominjemo da će u sklopu ove akcije, koja se realizuje u saradnji sa organizacijom ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope), u sredu, 1. maja, u vremenu od 00:00 do 24:00 časa, realizovati akcija “Speed Marathon“, tokom koje će na najvažnijim putnim pravcima brzina biti merena neprekidno u trajanju od 24 časa – navode u MUP-u.

Ministarstvo unutrašnjih poslova pozvalo je građane da daju doprinos efikasnijem sprovođenju akcije i podizanju bezbednosti saobraćaja tako što će predložiti deonice puteva na kojima će pripadnici saobraćajne policije kontrolisati brzinu. Predlozi treba da sadrže preciznu lokaciju, odnosno putni pravac i mogu se odnositi na puteve van naselja i u naselju.

Predloge je potrebno slati na mejl adresu Uprave saobraćajne policije usp@mup.gov.rs najkasnije do srede, 24. aprila 2024. godine.

Izvor: Morava info

Prethodni članakĐilas: Iskreno verujem da je vlast u problemu ako opozicija ne bude učestvovala na izborima 2. juna
Sledeći članakVeliki deo Ljubić keja i Ljubića u nedelju pet sati bez struje

1 KOMENTAR

  1. vozaci bahati i pijani nemare za kontrolu policije plati sitnu kaznu i dslje se bbahati .Nazalist cesto su ugrozeni neduzni gradani zasto su najmanje kazne i drzava zali vozace ko krsi zakon taj ima novca da plati kaznu puniti bydet

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here