Vučić: Ana Brnabić i dalje premijer, otkazana Parada ponosa

4
550

Mandatar za sastav nove Vlade Srbije biće Ana Brnabić, saopštio je na konferenciji za novinare u Beogradu predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Kako je rekao, odluka o mandataru je bila komplikovana, složena i unutar najveće stranke u zemlji i sa koalicionim partnerima.

Brnabić neće biti četiri godine predsednica vlade, mandat će joj trajati kraće, kazao je Vučić i dodao da će doći do promena u vladi 2024. godine.

Ali je važno da ostane predsednica vlade da bismo mogli da nastavimo da rešavamo probleme. Ponosan sam što imam takvog saradnika i što sam mogao, da kažem da na funkciju, možde ne s tolikim legitimitetom, ali na moguće najvažniju funkciju u zemlji predložim ženu, sposobnu, obrazovanu, marljivu i pre svega lojalnu Srbiji – rekao je Vučić.

Vučić je rekao i da će Miloš Vučević biti “veoma značajan činilac nove Vlade“, kako je rekao, “svakako potpredsednik“.

Dačić će imati još značajniju ulogu i funkciju u državnom aparatu Srbije. To pokazuje poverenje koje imam. Dačić, sem važnog ministarskog mesta, imaće funkciju koordinatora službi bezbednosti. (Siniša) Mali, u kojeg imamo poverenje biće jedan od potpredsednika – naglasio je Vučić.

Vučić je najavio i da će Parada ponosa, zakazana za sredinu septembra, biće odložena ili otkazana.

Kako je naveo, ta je odluka doneta u dogovoru sa većinom članova Vlade Srbije i premijerkom. Vučić je poručio da Evroprajd ne može da se održi u trenutnoj političkoj situaciji u Srbiji.

Izvor: N1, Morava info

Prethodni članakOgroman rizik od epidemije malih boginja, nikada nije bilo ovako malo vakcinisane dece
Sledeći članakStagnira broj novozaraženih u Čačku

4 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here