Vučić: Još nije razmatrano smanjenje temperature u stanovima, ali…

8
735

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su za sada stvari pod kontrolom što se tiče energenata, kao i da je Srbija obezbedila 110.000 tona uglja.

Dobro stanje imamo i trudićemo se da to stanje održimo – kazao je Vučić u Predsedništvu.

Dodao je da će „da se potrudi da struja ne poskupi više od 10 odsto za građane“.

Naveo je da Srbija preduzima mnogo napora da bi se obezbedila za zimu.

Povećali smo rezerve na 234 miliona kubnih metara, što je nekih 46-47 dana, skladištimo gas u Mađarskoj da bismo mogli da izvučemo dodatnih šest miliona, čime smo se osigurali – rekao je.

On je izjavio da još nije razmatrano smanjenje temperature u stanovima, ali da postoje planovi ako do tog smanjenja i dođe.

Prema njegovim rečima, „Gasprom se danas pozvao na višu silu u snabdevanju neke zemlje“.

U svakom trenutku može da vam se desi da se bilo ko na bilo koji način pozove na višu silu i da ostanemo bez struje, zato fjučerski i forvardsi gotovo da ne postoje u trgovini strujom – izjavio je Vučić.

Naveo je da je „svako smanjenje temperature u stanovima za grejanje ušteda od 5,6 odsto dnevnog nivoa potreba za gasom“.

Još to nismo razmatrali, ali da znate, ako budemo imali većih problema ili se bilo ko bude pozivao na višu silu, da to postoji kao mogućnost, za sada nismo u toj situaciji. EU je smanjila neophodne temperature na 19 stepeni, mi to još nismo uradili, kod nas su, naročito u Beogradu i Novom Sadu, temperature više – rekao je.

Izvor: Beta, N1

Prethodni članakKoji kućni uređaji troše najviše struje?
Sledeći članakŽena povređena u udesu u Mojsinju podlegla povredama u čačanskoj bolnici

8 KOMENTARA

  1. Majstore, smanji ti svojim kadrovima Zorani i Pecenjaru Grcicu temperaturu u stanovima jer oni su unistili EPS a ne gradjanima Srbije !

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here