Vučić na otvaranju deonice autoputa od Obrenovca do Ljiga

0
525

ČAČAK – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće u nedelju, 18. avgusta, otvaranju autoputa Miloš Veliki, na deonici od Obrenovca do Ljiga.

Taj deo autoputa od izuzetne je važnosti, jer će rasteretiti saobraćaj na Ibarskoj magistrali, a značajno će približiti Zapadnu Srbiju i Beograd, pošto će se od Obrenovca do Čačka stizati za sat vremena, saopštila je Služba za saradnju s medijima.

Trasa autoputa E-763 predstavlja krak Transevropske magistrale koja povezuje njen osnovni pravac od Gdanjska do Atine i Istanbula sa Jadranskim morem i lukom Bar.

Novi autoput od Obrenovca do Ljiga dužine je 62,7 kilometara a čine ga deonice: Obrenovac-Ub dužine 26,23 km, Ub-Lajkovac dužine 12,5 km gde se zbog lošeg kvaliteta prilikom izgradnje deo u ukupnoj dužini od 2,5 km morao sanirati i Lajkovac-Ljig duzine 23,98 km.

Tako će sa deonicom Ljig-Preljina, koja je već u saobraćaju od 18. avgusta, u saobraćajnoj funkciji biti 103,06 km Autoputa E-763 Beograd – Južni Jadran.

Deonica Obrenovac-Ljig je projektovana za brzine od 130km/h, širine je 28,4 metra sa brzom, srednjom i zaustavnom trakom i čine je 42 mosta i nadvožnjaka gde je najduži most dugačak preko 580 metara, a na njoj je bezbednosti radi i oko 200 km odbojne ograde.

Izvor: Tanjug

Prethodni članakU dve firme potreba za tri radna mesta
Sledeći članakJakovljević: Ministre Trivan, u Moravici se desila ekološka katastrofa, a vi ste još uvek u stanju hibernacije

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here