Vučić: Napadi na Radoša Milovanović imaju za cilj urušavanje namenske industije Srbije

7
762
Foto: RINA/Ivan Nikolić

LUČANI – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, izjavio je večeras da su fabrike namenske industrije iz zapadne i centralne Srbije pod konstantnim napadima i da se protiv njih vodi orkestrirana kampanja, navodeći primer kompanije “Milan Blagojević – Namenska” iz Lučana.

Vučić je na konferenciji za novinare rekao da napadi dolaze iz jedne zemlje koja u tom smislu predstavlja “obaveštajnu kanalizaciju” i da je uvek protiv fabrika namenske industrije u Srbiji.

Prema njegovim rečima, u toku su brojni napadi na kompaniju “Krušik” iz Valjeva iz mnogo razloga, kao i na fabriku dinamita, eksploziva iz Lučana.

Vučić kaže da je fabrika “Milan Blagojević-Namenska” iz Lučana pod stalnim napadima.

Navešću vam jedan politički primer. Gospodina Radoša Milovanovića, direktora namenske industrije u Lučanima postavila je dosovska vlast, ne mi. I tada je bilo sve u redu, a danas kada ta fabrika radi neuporedivo bolje nego što je radila u vreme DOS-a (Demokratska opozicija Srbije)… Fabrika je u protekle tri godine uložila 4 miliona evra u bezbednosne mere, mere zaštite unutar svog kompleksa, sistema – naveo je Vučić.

Dodaje da je fabrika po prvi put pod žestokim udarima.

A onda ćete da vidite i neverovatne slučajeve u našoj javnosti. Ako Milovanović pozove radnike da ga podrže i oni dođu onda je to strašan pritisak na sud, ali ako se ispred suda pojave pripadnici političkih stranaka koji su protiv njega onda je to bogougodno delo i onda to nije pritisak na sud, onda je to nešto potpuno normalno, a sve u smislu i cilju daljeg urušavanja i razaranja naše namenske industrije – naglasio je Vučić.

On je podsetio da su obaveštajne agencije uspele da uhvate Srbina sa 30.000 evra u rukama koji je iznosio, kako kaže, tehničko-tehnološku dokumentaciju za izradu municije 12,7 milimetara iz “Prvog partizana” u Užicu.

Municija 12,7 milimetara je najtraženija u svetu. Da li je nekom bilo lakše da uzme odatle ili u Konjicu, verovatno im je bilo lakše da nađu nekog našeg koji bi im tu dokumentaciju iznosio i predao Albancima u ruke – zaključio je Vučić.

Izvor: MNA

Prethodni članakTri poslodavca traže deset radnika
Sledeći članakStručno vođenje kroz izložbu Klaudije Čejsling

7 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here