Vučić: Ne isključujem mogućnost onlajn nastave; Kon: Početak školske godine značajan epidemiološki događaj

0
1137

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ne isključuje mogućnost onlajn nastave u novoj školskoj godini zbog epidemije i navodi da će đaci ići u školu ukoliko budu postojali uslovi koji garantuju sigurnost i očuvanje zdravlja.

Foto: Andrej Cukič/EPA-EFE

Još ne mogu da odgovorim da li će deca ići u školu. Voleli bismo da idu. Važno je da ulažemo u obrazovanje i znanje, da deca rade i bilo bi dobro da idu u školu. Ako budu postojali dobri uslovi koji garantuju sigurnost i očuvanje zdravlja, deca će ići u školu – rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, epidemiološka situacija još nije zadovoljavajuća, iako su se stvari stabilizovale. Kako je rekao, sada je u bolnicama širom Srbije manje problema, ali i dalje ima veliki broj mrtvih od korona virusa, što je, kako navodi, posledica događaja sa početka jula.

Epidemiolog Predrag Kon rekao je da je Srbija „nesumnjivo uspela da zaravni“ krivulju rasta broja zaraženih, ali da je situacija „daleko od povoljne“.

Ocenio je da je važno što se do izvesnog smirenja epidemije došlo samo korišćenjem maski i ograničavanjem radnog vremena pojedinih objekata. On je ponovio da opadanje broja zaraženih ide „prilično polako“.

Upozorio je da će početak školske godine u septembru predstavljati „značajan epidemiološki događaj koji je Ministarstvo prosvete temeljno razmatralo“, te će verovatno biti manje đaka u učionicama.

Ministarstvo je predložilo da prioritet za održavanje nastave imaju đaci do četvrtog razreda, što mislim da je sasvim na mestu. Učenici, naročito prvog razreda, nemaju bolji način da se socijalizuju od polaska u školu – dodao je Kon.

Izvor: Tanjug, Beta

Prethodni članakSa analize stiglo 50 uzoraka iz Moravičkog okruga, u Čačku tri novozaražene osobe
Sledeći članakČarapić: Biće čudno igrati pred praznim tribinama

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here