Vučić: Od 1. januara država daje 300.000 dinara za prvo dete, uvodimo nove demografske mere

8
1598

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, izjavio je danas, na konferenciji za medije u Predsedništvu, da država uvodi nove demografske mere.

Imajući u vidu činjenicu da polako nestajemo kao nacija, moramo da razmišljamo kako da taj problem rešimo. Bez obzira na to što je usvojen budžet, mi ćemo od prvog januara za svako prvorođeno dete odmah uplaćivati 300 hiljada dinara, umesto dosadašnjih 100 hiljada – rekao je Vučić, dodajući da će ta mera biti “ukombinovana sa drugim merama“.

Vučić je istakao da će uskoro uslediti izmena Zakona o porodici.

Pošto danas nam majke rađaju prvo dete u tridesetoj godini, pokušaćemo da motivišemo studente, dame i muškarce, da ne beže od rađanja dece. Za studente donosimo meru da, ukoliko devojka zatrudni i rodi dete, da za nju ne važe ispitni rokovi, isto tako i za muškarca. Odredićemo za fakultete da moraju da ih završe do 26. godine, a za Medicinski fakultet do 28. godine – rekao je on, dodajući da je najvažnija mera o kojoj razgovaraju su “stanovi i ogromna pomoć“.

On je naveo da će država bespovratno pomagati mladim parovima, ali će pravo svojine ići na majku.

To će biti 10 do 20 hiljada evra direktnog poklona i to će predstavljati direktnu motivaciju da se što pre izađe iz roditeljske kuće. To će mnogo značiti mladim parovima koji žele da zasnuju porodice. Kada dobijete 20 hiljada evra, to mnogo znači. I da bismo sprečili različite vrste zloupotreba, sva prava ćemo vezivati za majku, jer smatramo da su ovo veoma važni zadaci pred nama. Samo mera za prvorođeno dete, ovo povećanje sa 100 na 300 hiljada dinara je 50 miliona evra više za to – rekao je on.

Izvor: Agencije

Prethodni članakMarinika Tepić nosilac liste SSP, DS i NS na parlamentarnim izborima
Sledeći članakDeo teritorije Čačka sutra osam sati bez struje

8 KOMENTARA

    • Zaduzi nas covek kao niko. Dele se pare kako se stignu, privreda stagnira.
      Bolje da je za svako radno mesto dao subvenciju od 300000, nesto bi se i u drzavu vratilo, a poslesilo bi se zapisljavanje. Ovo sve je ok, ali ovo radi drzava blagostanja…

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here