Vučić: Smenu rukovodstva RTS-a ću odmah potpisati, ali nema šanse da smenim Gašića

3
543

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je opoziciji da joj nikad neće biti ispunjen zahtev da bude smenjen Bratislav Gašić.

Foto: Dimitrije Goll

Nikada im neće biti ispunjen zahtev za Batu Gašića jer je besmislen, čovek nije kriv i sve ubice je pohapsio, mi nismo tu da ispunjavamo hirove – rekao je Vučić na televiziji Pink.

Takođe, nikada im, kaže, dok je živ, neće potpisati prelaznu vladu i da „mogu samo da ga ubiju“.

Rekao je da se o REM-u može razgovarati, ali da je opoziciji cilj samo da „Šolakovoj televiziji obezbedi nacionalnu frekvenciju.

Kada je reč o protestima protiv nasilja, Vučić kaže da građane razume jer su posle šoka želeli da nešto urade, ali zahtevi mu nisu najjasniji.

Kažu kriv je rijaliti, evo ukinućemo rijaliti, kriv je ministar prosvete, evo podneo je ostavku, ali kako tražite zaheteve koji nikakvog smisla nemaju, a na kraju ništa niste tražili za decu – rekao je Vučić.

On je naveo primer iz Nemačke kada su se u toku političke borbe između Angele Merkel i Gerharda Šredera dešavala ubistva slična beogradskim, od pre nekoliko nedelja, da niko nije organizovao protest, te da mu je Šreder objasnio „da se to ne radi“.

Vučić je izjavio da se iz regiona vrši pritsak na Srbiju, pre svega u Zagrebu i Prištini i oni su zainteresovani da se vlast na ulici menja.

Za Prištinu je, kaže, dobra samo Srbija koja neće da štiti Srbe na Kosovu, a za Zagreb je interes „da Srbija bude slaba kao u vreme Borisa Tadića, da predstavlja regionalnu krpu koja će da ide da se izvinjava svuda.“

Političare koji organizuju protest optužio je za beščašće i ponovio da su u sve upletene strane službe.

Spreman sam da razgovaram, pozivam ih sve na dijalog – rekao je nakon toga Vučić i objasnio da „nije došao da moli“ već je njegova dužnost da poziva na dijalog.

Rekao je i „možete da me ubijete, ali neću pristati na to što tražite, na tri četvrtine ću možda i pristati“.

Izjavio je da će odmah potpisati smenu rukovodstva RTS-a, ako je i to zvaničan zahtev protesta protiv nasilja, mada mu kako kaže, nije jasno zašto to traže, s obzirom da je RTS postao „pristrasan na stranu protesta“.

Vučić je rekao da se RTS pet puta uključivao uživo u protest i da to postoji „samo u Severnoj Koreji“.

Bila su četiri zahteva. Ostavka Ružića, rijaliti, to je završeno, REM, možemo da razgovaramo, i Gašić – to ne može – rekao je Vučić na Pinku.

Rekao je da najčešće na protest idu oni koji su izgubili privilegije 2012. godine i da uvek nađu razloge za nezadovoljstvo.

Dodao je da postoje i građani koji imaju lična i politička nezadovoljstva, misle da je moguće bolje i njima poručio da treba da se razgovara o tome čime su tačno nezadovolni, ali uz poštovanje demokratskih principa.

Glumcima koji su podržali protest poručio je da se danas mnogo više ulaže u filmsku industriju.

Priznao je da je ponekad arogantan i rekao da će se potruditi da to ispravi, da ga deo te „elite“ nije doživeo kao svog jer im se ne dodvorava, ali da uprkos tome činjenice o ulaganjima govore za sebe.

Podsetimo, organizatori protesta saopštili su juče da nema razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem dok ne budu ispunjeni svi zahtevi građana.

U saopštenju koje je u ime organizatora protesta prosledila Narodna stranka se navodi da „u ime stotina hiljada građana“ poručuju Vučiću da sa njim mogu da razgovaraju „tek kada ispuni jasne zahteve koji su realni i ostvarivi“.

Izvor: Beta

Prethodni članakBorac ubedljivim porazom u Novom Sadu okončao ovogodišnju sezonu
Sledeći članakFormirano povereništvo i otvorena kancelarija Zavetnika u Guči

3 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here