Vučić sutra u 15 sati stiže u okolinu Čačka, nije predviđen njegov dolazak u grad

3
2023
Aleksandar Vučić u Preljini 2016. godine

ČAČAK – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće u petak početku izgradnje deonice autoputa Preljina – Požega na Koridoru 11.

Radovi će biti ozvaničeni u mestu Pakovraće nadomak Čačka, a Vučić bi, prema najavama, na taj punkt trebalo da stigne oko 15 sati.

Pre toga, kako saznajemo, predsednik države biće u poseti Lučanima. Dolazak u Čačak, prema trenutno dostupnim informacijama, nije predviđen.

Vrednost radova na ovoj deonici autoputa, koji bi trebalo da budu završeni u naredne dve i po godine, iznosi 450 miliona evra.

Radove će izvoditi kineska kompanija CRBC. Ranije je najavljeno da će veliki kamp za preko 200 radnika biti stacioniran i u Pakovraću

Skoro trećinu trase na budućem autoputu od Preljine do Požege činiće mostovi i tuneli.

Autoput Preljina – Požega je podeljen na tri manje deonice, a imaće tri tunela, 32 mosta, 11 nadvožnjaka i tri petlje.

Od Preljine do Prijevora duž reke Čemernice i malim delom pored Zapadne Morave u dužini do 8,27 kilometara.

Zatim od Prijevora do Lučana biće urađeno 15,51 kilometar i izgrađeno 20 mostova koji će biti duži od tri kilometra. Projektovana je i izgradnja tunela “Laz“ od 1.750 metara.

Treća poddeonica, od Lučana do Požege, protezaće se na sedam kilometara i na njoj bi trebalo da budu izgrađena tri mosta, tunel dug 2.040 metara, petlja u Lučanima i most preko reke Bjelice.

Izvor: Morava info, MNA

Prethodni članakEvropsko prvenstvo u fitnesu za mlađe kategorije sledeće nedelje u Čačku
Sledeći članakČačanska firma traži radnike

3 KOMENTARA

  1. Da li ima nepismenijeg coveka a da vise pise komentare na svaku vest od ovog Zeljka. Ubija u mozak. Samo budala moze da voli nekog politicara.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here