Vučić najavio ulaganje u proizvodnju tenkovskih oklopa u Tehničko-remontnom zavodu u Čačku

1
912
Foto: MNA

GORNJI MILANOVAC – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je imao težak sastanak sa predstavnicima namenske industrije, ali najavljuje nova ulaganja u taj sektor.

Vučić je novinarima u Gornjem Milanovcu rekao da se zemlje u okruženju, poput Hrvatske, opremaju vojnim naoruženjem, i to spajk raketama izraelske proizvodnje.

To su one rakete koje pogađaju tenk, ali mi pravimo i dodatno ulažemo u oklope kakvi se prave u Tehničko remontnom zavodu Čačak. Pravićemo vrhunske takozvane reaktivne oklope za naše tenkove – naglasio je Vučić.

On je poručio da će namenska industrija biti dodadtno osnažena, dodajući da će vojska imati 18 novih borbenih vozila “Lazar”.

Vučić je rekao da je u namenskoj industriji trenutno zaposleno oko 11.000 radnika, kao i da će u skorije vreme posetiti valjevski “Krušik”.

Govoreći o gradnji dvorca u Takovu, kaže problem prave privatne parcele.

Da možemo da ih objedinimo odavno bismo krenuli sa izgradnjom. Ovako radimo na projektu istovremeno pokušavajući da rešimo imovinski problem. Za novac nije problem, mnogo veću novac je potreban za saobraćajnicu sa auto-putem – rekao je Vučić.

Smatra da je izgradnja ove saobraćajnice veoma važna građane, ali i investitore koji planiraju da dođu u Gornji Milanovac.

Ta brza saobraćajnica će koštati, 12, 13 miliona evra – rekao je Vučić tokom oblaska rekonstruisane zgrade Osnovne škole “Momčilo Nastasijević”.

Vučić je istakao da je ovo peti objekat u Gornjem Milanovcu za koji je država preko Kancelarije za javna ulaganja izdvojila novac.

Radovi na rekonstrukciji Opšte bolnice su u toku i tu će biti izdvojena dodadtna sredstva za treću i četvrtu fazu – naglasio je Vučić.

Kada je reč o školi, on je izjavio da će deca imati znatno bolje uslove.

Radovi na energetskoj sanaciji i adaptaciji zgrade škole, koje je izvodila građevinska firma “Jugogradnja” iz Beograda, počeli su u januaru prošle godine, a završeni su krajem 2019.

Rekonstruisano je oko 6.000 metara kvadratnih, a dobijeni su još pet učionica, prostor koji će koristiti izdvojeno odeljenje Muzičke škole “Dr Vojislav Vučković” iz Čačka, kao i kuhinja.

Sredstva u iznosu od 245 miliona dinara obezbedila je Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima, dok je lokalna samouprava finansirala izradu projekta.

Osnovna škola “Momčilo Nastasijević” u Gornjem Milanovcu osnovana je 29. aprila 1964. godine. U početku rada imala je izdvojena odeljenja u Jablanici, Lunjevici i Ljutovnici ca 795 učenika u matičnoj školi i 159 učenika u izdvojenim odeljenjima.

U vreme dok je dosila naziv “Dr Ivan Ribar”, 1972. godine izgrađena je zgrada na sadašnjoj lokaciji.

Naziv Osnovna škola “Momčilo Nastasijević” koristi od 27. februara 1993. godine.

Školu danas pohađa 565 učenika, raspoređenih u 24 odeljenja.

Izvor: MNA

Prethodni članakUkraden identitet portala Ozon press, pojavio se lažni medij sa istim imenom
Sledeći članakDve firme traže devet radnika za posao u Čačku

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here